28/05/2020 22:08:01

Κορμός με χαλβά

Κορμός με χαλβά - Media

Υλικά

500 γραμμάρια κουβερτούρα

450 γραμμάρια ταχίνι

50 γραμμάρια σησαμέλαιο ή ελαφρύ σε γεύση ελαιόλαδο

100 γραμμάρια ανάλατο φιστίκι Αιγίνης

200 γραμμάρια χαλβά βανίλια κομμένο σε κύβους

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο.

Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.

Στρώνουμε σε μια φόρμα, αντικολλητικό χαρτί ή διαφανής μεμβράνη και απλώνουμε λίγο από το μείγμα. Βάζουμε κύβους χαλβά και φιστίκι, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα και πάλι χαλβά και φιστίκι μέχρι να γεμίσει η φόρμα.

Αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε φέτες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.