06/07/2020 21:17:10

Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα στον Έβρο μετά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις (Photo | Video)

Έβρος: Νέα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα (Video) - Media

 

Η ένταση συνεχίζεται αμείωτη κατά μήκος της συνοριογραμμής στον Έβρο, αφού τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετά τις συνεχείς προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Η ένταση σήμερα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με ρίψη χημικών στο τελωνείο Καστανέων κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, αλλά και από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο, οι οποίοι επιχειρούσαν να προκαλέσουν και φθορές στον φράχτη προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο απέτρεψαν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

.

Η όλο και πιο απροκάλυπτη δράση των Τούρκων, όμως, προβληματίζει την Αθήνα. Πλέον, δεν περιορίζονται στο να οπλίζουν τα χέρια των μεταναστών ή στο να τους προτρέπουν να φθείρουν τον φράχτη. Συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε εχθρικές ενέργειες έναντι των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

,

Το περιστατικό που καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής

Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκαλεί αν μη τι άλλο σοκ, δείχνοντας ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, για να τον γκρεμίσει.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε ποσοστό 75%.

Το όχημα αυτού του τύπου διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.