search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα στον Έβρο μετά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις (Photo | Video)

08.03.2020 07:52
Έβρος: Νέα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα (Video) - Media

 

Η ένταση συνεχίζεται αμείωτη κατά μήκος της συνοριογραμμής στον Έβρο, αφού τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετά τις συνεχείς προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Η ένταση σήμερα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με ρίψη χημικών στο τελωνείο Καστανέων κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, αλλά και από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο, οι οποίοι επιχειρούσαν να προκαλέσουν και φθορές στον φράχτη προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο απέτρεψαν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

.

Η όλο και πιο απροκάλυπτη δράση των Τούρκων, όμως, προβληματίζει την Αθήνα. Πλέον, δεν περιορίζονται στο να οπλίζουν τα χέρια των μεταναστών ή στο να τους προτρέπουν να φθείρουν τον φράχτη. Συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε εχθρικές ενέργειες έναντι των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

,

Το περιστατικό που καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής

Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκαλεί αν μη τι άλλο σοκ, δείχνοντας ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, για να τον γκρεμίσει.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε ποσοστό 75%.

Το όχημα αυτού του τύπου διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55