search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ για Θεία Κοινωνία και κορονoϊό: «Στους άπιστους μεταδίδεται, στους πιστούς όχι»

08.03.2020 14:30
Πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ για Θεία Κοινωνία και κορονoϊό: «Στους άπιστους μεταδίδεται, στους πιστούς όχι»  - Media

 

Θέση στο θέμα που έχει διχάσει τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τη μετάδοση του κορονοϊού από τη Θεία Κοινωνία, πήρε ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλείου. 

Ο δημοσιογράφος, θεολόγος και πολιτευτής απάντησε, μέσω Facebook, στο «ψευτοδίλημμα» -όπως το χαρακτήρισε- για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στα «χρόνια του κορονοϊού». 

 «Απάντηση στο ψευτοδίλημμα για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στα χρόνια του κοροναϊού! Η Θεία Κοινωνία ως μυστηριακός ρεαλισμός της της σωτηρίας των ανθρώπων δεν είναι μία μαγική θρησκευτική εκδήλωση, αλλά το μυστήριο της συνάντησης των πιστών με τον Αναστημένο Κύριο στο εσχατολογικά ουράνιο δείπνο. Είναι το γεγονός που κάνει την σύνταξη των πιστών, σύνταξη αθανάτων, όπου το κτιστό ενώνεται με το Άκτιστο. Είναι το σημείο ανταλλαγής συμφιλίωσης των πιστών που ξέρουν να ζουν σε παροξυσμό αγάπης με τους ανθρώπους ως ομόψυχοι, που έχουν τα πάντα κοινά. Τέλος, η Θεία Κοινωνία μεταμορφώνεται σε τράπεζα του πληρώματος της ζωής, όπου τα μέλη των πιστών βιώνουν την πληρότητα της ζωής  ως κοινωνία προσώπων στους καιρούς της ψευδοκοινωνικότητας.», έγραψε. 
 

Όταν διαδικτυακός του φίλος του ζήτησε να απαντήσει «με το χέρι στην καρδιά αν μεταδίδεται ή όχι» αποκρίθηκε, μεταξύ άλλων: «Για τους πιστούς όχι για οτυς άπιστους ναι…». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01