search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:41
MENU CLOSE

Focus: Στην Ελλάδα αυστριακός νεοναζί που είχε δεχτεί δωρεά από τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας;

08.03.2020 17:42
Focus: Στην Ελλάδα αυστριακός νεοναζί που είχε δεχτεί δωρεά από τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας; - Media

 

Στην Ελλάδα φέρεται να βρίσκεται αυστριακός νεοναζί ο οποίος είχε δεχτεί δωρεά 1.500 ευρώ από τον μακελάρη του Κράισττσαρτς, στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, το οποίο αναπαράγει η Deutsche Welle, ο εν λόγω ακροδεξιός ονόματι Μάρτιν Ζέλνερ εμφανίζεται σε βίντεο που δημοσιεύει το ακροδεξιό Ταυτοτικό Κίνημα της Γερμανίας. Δείχνει τον ίδιο και άλλους δύο νεαρούς άνδρες να μιλούν στην κάμερα, απαιτώντας την προστασία των ελληνικών συνόρων. Το βίντεο αφήνει να εννοηθεί ότι για τον σκοπό αυτό έχουν μεταβεί και οι ίδιοι στην Ελλάδα.

«Μεταξύ άλλων ο Ζέλνερ επικρίνεται, γιατί είχε δεχθεί δωρεά 1.500 ευρώ από τον δoλοφόνο του Κράισττσαρτς (στη Νέα Ζηλανδία). 51 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε εκείνη την επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα. Επιπλέον λέγεται ότι ο 31χρονος Αυστριακός είχε επανειλλημμένα επικοινωνία με τον δράστη μέσω E-Mail. Οι αρχές διενεργούσαν προανάκριση για πιθανή συμμετοχή του Ζέλνερ σε τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος.

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:41