search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:55
MENU CLOSE

Δίκη Τοπαλούδη: «Ξέφυγε» ο 23χρονος – «Βγες έξω, μη μιλήσεις» φώναζε στη γιαγιά του

10.03.2020 16:36
Αποκαλύψεις στη δίκη Τοπαλούδη: «Δε νιώθω τύψεις, δεν έκανα τίποτα» δηλώνει ο 23χρονος - Media
 
Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με τις καταθέσεις της γιαγιάς και του πατέρα του 23χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης για την δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
 
«Να μείνεις έξω, να μην μιλήσεις», φώναξε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του, πριν ανεβεί στο βήμα του μάρτυρα. Έπειτα από παρέμβαση της έδρας ξεκίνησε η κατάθεση με την γιαγιά του 23χρονου να αναφέρεται σε περιπέτειες του εγγονού της με ναρκωτικές ουσίες που του προκαλούσαν κρίσεις πανικού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως τον παρακολουθούσε ψυχίατρος.
 
Σχετικά με το κρίσιμο ερώτημα, δηλαδή το εάν άκουσε φωνές το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, αφού η ίδια έμενε στο από κάτω διαμέρισμα, η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε τίποτα.
 
Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;
 
Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα.
 
Εισαγγελέας: Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Μη μου λέτε ότι δεν ξέρετε.
 
Μάρτυρας: Δεν άκουσα.
 
Εισαγγελέας: Δεν σας έκανε εντύπωση που ήρθαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι;
 
Μάρτυρας: Εγώ να κυνηγάω τον εγγονό μου να δω τι κάνει; Δεν είναι σωστό…
 
Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι.
 
Μάρτυρας: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα. Εκείνο το βράδυ τον άκουσα που ήρθε με παρέα και άκουγα γέλια.
 
Εισαγγελέας: Έχετε έρθει σε επαφή με τον εγγονό σας μετά το περιστατικό; Τι σας λέει; Γιατί τώρα εδώ βρίζει συνεχώς.
 
Μάρτυρας: Μου έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα και το πιστεύω αυτό, γιατί ξέρω το χαρακτήρα του. Μου είπε «δεν έκανα γιαγιά τίποτα».
 
Εισαγγελέας: Ποιος το έκανε;
 
Μάρτυρας: Μάλλον ο άλλος …Δεν έχω μιλήσει πολύ με τον Μανώλη, το παιδί έπαθε σοκ.
 
Πατέρας: «Τον επηρεάζουν οι παρέες του»
Για ένα παιδιά υπερκινητικό που δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στα μαθήματα, έκανε λόγο ο πατέρας του 23χρονου. «Νομίζαμε ότι ήταν απλά ζωηρός, αλλά η κατάσταση χειροτέρευε όσο το παιδί μεγάλωνε. Δεν το είχαμε καταλάβει, δεν μας το είχε πει και κανένας καθηγητής. Από τα 14 του περίπου έκανε χρήση ναρκωτικών και για το λόγο αυτό πήγαμε στο ΚΕΘΕΑ. Είχε πολλές εμμονές… Πάντα τον επηρέαζαν οι παρέες του, το μόνιμο πρόβλημά του. Ό,τι του έλεγαν το έκανε» ανέφερε ο πατερας του κατηγορουμένου.
 
Ο ίδιος ενημερώθηκε για την εμπλοκή του γιου του στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από τον λιμενάρχη. «Έπαθα σοκ. Μου έδωσε να καταλάβω ότι το έκανε ο άλλος κατηγορούμενος. Μου είπε πως αν θέλω να βοηθήσω το παιδί μου θα πρέπει να το πείσω να παραδοθεί. Έτσι και έγινε. Από την στιγμή που τον πιάσανε μέχρι και τον Ιούλιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, δεν ήταν καλά. Μου είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Ούτε βιασμος υπήρχε. Η κοπέλα πήγε με την θέληση της» είπε ο μάρτυρας προκαλώντας το ξέσπασμα του πατέρα της Ελένης Τοπαλουδη.
 
Ο πατέρας του 23χρονου υποστήριξε επίσης ότι ο γιος του σε χρόνο κοντά στο έγκλημα, του είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας, γεγονός που τους οδήγησε στον ψυχίατρο. Πάντως η εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενη πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι , αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει», είπε η εισαγγελέας. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.
 
Πηγή: ethnos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46