search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:29
MENU CLOSE

«Έτσι είναι η ζωή μου σε καραντίνα» – Τι λέει Eλληνίδα κάτοικος Ιταλίας

10.03.2020 19:56
Δυτική Αττική: Ολοκληρωτικό lockdown από σήμερα - Τα 11 νέα σκληρά μέτρα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα - Media

 

Tην ζωή της σε συνθήκες… καραντίνας μετά την εξάπλωση του κορωνοιού στην χώρα περιγράφει μιλώντας στον ΣΚΑΙ η φοιτήτρια Αφροδίτη Καρυδομάτη, κάτοικος του Μινέρμπε στην Βερόνα της Βόρειας Ιταλίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αφροδίτη, αύριο ( 11-3) επρόκειτο να ορκιστεί για το πτυχίο της ωστόσο η εξάπλωση του φονικού ιού είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή κάθε εκδήλωσης και δραστηριότητας στην πόλη, μέχρι την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον.

Παρά το γεγονός ότι η Βερόνα και το Τρέντο, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο της, δεν συγκαταλέγονταν μέχρι και χθες (9-3) στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές» τα μαζικά κρούσματα κορωνοιού στην Ιταλία οδήγησαν τις αρχές στην λήψη καθολικών μέτρων πρόληψης και προστασίας προκειμένου να περιοριστεί, όσο είναι αυτό δυνατόν, η περαιτέρω εξάπλωση του.

Όπως αναφέρει μάλιστα η φοιτήτρια, το πανεπιστήμιο θα επιστρατεύσει ακόμα και το Skype προκειμένου να περιοριστούν, όσο αυτό καθίσταται εφικτό, οι πιθανότητες μαζικής συνάθροισης ατόμων ακόμη και την προσεχή εβδομάδα, με τις παρουσιάσεις εργασιών λόγου χάρη να γίνονται με τηλεδιασκέψεις.

Όπως περιγράφει, η ιταλική κυβέρνηση αλλά και σχετικές καμπάνιες συμβουλεύουν τον κόσμο να μένει σπίτι αποφεύγοντας περιττές μετακινήσεις με το μέτρο αυτό να έχει περισσότερο προτρεπτικό και «απόλυτο» χαρακτήρα .

«Δεν είναι απόλυτη καραντίνα αλλά προσπαθούμε να τηρούμε αυτόν τον απλό κανόνα για όλους μας» δηλώνει συγκεκριμένα.

«Εμείς για να ταξιδέψουμε αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε επίσημο έγγραφο στο οποίο ο καθένας υπογράφει και δηλώνει τον λόγο για τον οποίον χρειάζεται να ταξιδέψει.» προσθέτει η Αφροδίτη Καρυδομάτη περιγράφοντας πως σε κάθε περίπτωση αν ο λόγος που θέλει να ταξιδέψει κάποιος είναι σοβαρός, δεν υπάρχει περιορισμός ενώ αν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής είναι μάλλον αμφίβολο το αν θα πάρει έγκριση.

Ο πανικός είναι μια κατανοητή αντίδραση εντούτοις ο ιταλικός βορράς, στο πέρασμα των ημερών έχει προσαρμοστεί στην κατάσταση ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών, αναφέρει η Καρυδομάτη εκτιμώντας πως το ίδιο θα συμβεί και στην κεντρική αλλά και Νότια Ιταλία η οποία ενδεχομένως βρίσκεται σε ταραχή αυτές τις ώρες καθώς η επιβολή μέτρων αποτελεί για αυτήν μια νέα κατάσταση.

«Ο κόσμος σε όλη την Ιταλία, προσπαθεί να βγαίνει εκτός σπιτιού όσο το δυνατόν λιγότερο» συμπληρώνει τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει και εξαιτίας φόβου αλλά και επειδή οι πολίτες επιθυμούν να ακολουθήσουν τους κανόνες και να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο να βάλουν τους συμπολίτες τους σε κίνδυνο, δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:29