search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από ΟΕΝΓΕ – «Σοβαρά κενά» στα «πρωτόκολλα» που ακολουθούνται από τον ΕΟΔΥ

11.03.2020 15:56
Koρωνοϊός: Οι δύο χώρες-έκπληξη που έχουν τα περισσότερα κρούσματα ανά εκατ. πληθυσμού (Πίνακας) - Media

 

«Σοβαρά κενά» εντοπίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στα «πρωτόκολλα» που ακολουθούνται από τον ΕΟΔΥ για τον έλεγχο των ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η περίπτωση του 66χρονου από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Π.Γ.Ν Πατρών για τον οποίο, όπως αναφέρει, «ο ΕΟΔΥ αρχικά απαντούσε αρνητικά στο αίτημα των γιατρών να ελεγχθεί για κορονοϊό και τελικά μόνο μετά από επιμονή έγιναν εξετάσεις στις οποίες βρέθηκε θετικός».

Αναφορά γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και στην περίπτωση της καθηγήτριας, «η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από εξέταση στην οποία υποβλήθηκε με δική της πρωτοβουλία. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε εντολή στην καθηγήτρια να συνεχίζει να διδάσκει σε τέσσερα σχολεία χωρίς να γίνει προληπτική εξέταση και χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας, αφού ο ΕΟΔΥ έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας παρόλο που η καθηγήτρια είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία».

Για τον 53χρονο υγειονομικό από τη Σιάτιστα ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, αναφέρει ότι «επίσης δεν θεωρήθηκε “ύποπτο” κρούσμα από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα αρχικά να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Κοζάνης σε κοινό θάλαμο».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν επίσης πως αρκετοί συνάδελφοι τους «καταγγέλλουν ότι στις τηλεφωνικές κλήσεις προς τον ΕΟΔΥ υπάρχει μεγάλη αναμονή έως και 20 λεπτά, με αποτέλεσμα να καθυστερεί πολύ η διεκπεραίωση των περιστατικών».

Η ΟΕΝΓΕ καταλήγει, επισημαίνοντας πως «από την πρώτη στιγμή έχει απαιτήσει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα (27/2/20, Α.Π:10065) και επανήλθε με έγγραφό της (9/3/20, Α.Π:10147) με το οποίο ζητούσε να οριστεί επειγόντως συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου για να εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της μιας και εκπροσωπεί αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της εξελισσόμενης επιδημίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22