search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ λόγω fake news για επιστράτευση – Κατηγορηματική διάψευση

12.03.2020 14:44
ΓΕΕΘΑ: Τι θα γίνει με τους νεοσύλλεκτους και τις άδειες ειδικού σκοπού, λόγω κορωνοϊού - Media
 
Την κατηγορηματική διάψευση από το ΓΕΕΘΑ προκάλεσε ψευδές μήνυμα που διακινήθηκε τις τελευταίες ώρες μέσω SMS και social media περί επιστράτευσης.
 
Μιλώντας στο protothema.gr, ανώτατη πηγή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν ισχύουν οι πληροφορίες που διακινούνται περί υποτιθέμενης επιστράτευσης. Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες. Είναι fake news».
 
Το μήνυμα ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ξεκινάει η διαδικασία επιστράτευσης σειρών αρχής γενομένης 298 έως 326. Θα δοθούν υπόλοιπες πληροφορίες εν καιρώ».
 
Το ίδιο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε ότι ακόμη και ο τρόπος που αναφέρονται οι σειρές είναι λανθασμένος και προδίδει την προσπάθεια κάποιων άγνωστων κύκλων να δημιουργήσουν αναταραχή.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ήδη με την συνδρομή της ΕΥΠ, ο Τομέας Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του/των συγγραφέων του μηνύματος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21