19/01/2021 20:45:45

Την Παρασκευή η ορκωμοσία της Σακελλαροπούλου – Η αλλαγή στο όνομα

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου Δημοκρατίας η Κ. Σακελλαροπούλου - Λιτό τελετουργικό λόγω κορωνοϊού - Media

 

Στη Βουλή των Ελλήνων θα προσέλθει η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Παρασκευή 13 Μαρτίου προκειμένου να ορκιστεί.

Η ορκωμοσία έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί. Σε αυτή θα παραβρεθεί το 1/10 των εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, των διπλωμάτων, της Ιεράς Συνόδου και των ανώτατων κρατικών λειτουργών, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Έτσι, από περίπου 1.000 άτομα που αναμενόταν να παρευρίσκονται στην ορκωμοσία, θα είναι περίπου 100,

Η ανακοίνωση για την ορκωμοσία:

«Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και ώρα 11.00, θα προσέλθει στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να ορκισθεί.

Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων της».

Η αλλαγή στο όνομα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κ. Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Τασούλα, να αναγράφεται το όνομα «Κατερίνα». Αυτό προκάλεσε έκπληξη στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην πρόσκληση θα πρέπει να γράφεται το όνομα «Αικατερίνη». Αλλά, η Σακελλαροπούλου επέμεινε και το όνομα άλλαξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.