search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:51
MENU CLOSE

Την Παρασκευή η ορκωμοσία της Σακελλαροπούλου – Η αλλαγή στο όνομα

12.03.2020 18:38
Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου Δημοκρατίας η Κ. Σακελλαροπούλου - Λιτό τελετουργικό λόγω κορωνοϊού - Media

 

Στη Βουλή των Ελλήνων θα προσέλθει η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Παρασκευή 13 Μαρτίου προκειμένου να ορκιστεί.

Η ορκωμοσία έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί. Σε αυτή θα παραβρεθεί το 1/10 των εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, των διπλωμάτων, της Ιεράς Συνόδου και των ανώτατων κρατικών λειτουργών, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Έτσι, από περίπου 1.000 άτομα που αναμενόταν να παρευρίσκονται στην ορκωμοσία, θα είναι περίπου 100,

Η ανακοίνωση για την ορκωμοσία:

«Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και ώρα 11.00, θα προσέλθει στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να ορκισθεί.

Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων της».

Η αλλαγή στο όνομα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κ. Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Τασούλα, να αναγράφεται το όνομα «Κατερίνα». Αυτό προκάλεσε έκπληξη στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην πρόσκληση θα πρέπει να γράφεται το όνομα «Αικατερίνη». Αλλά, η Σακελλαροπούλου επέμεινε και το όνομα άλλαξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:47