search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:59
MENU CLOSE

Υφυπουργός Υγείας: Είμαστε έτοιμοι και για τα επόμενα μέτρα

14.03.2020 09:21
Υφυπουργός Υγείας: Είμαστε έτοιμοι και για τα επόμενα μέτρα - Media

 

«Έχουμε πει ότι εφόσον απαιτείται, καθώς έχουμε διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, θα παίρνουμε όσα μέτρα χρειάζονται», τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», λίγη ώρα πριν ανακοινωθούν ακόμη δύο θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. 

Όπως είπε, «η μάχη θα κριθεί στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, αυτό είναι που τονίζουν όλοι».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, εφόσον έχουμε συμπτώματα. Πρέπει να μείνουμε σπίτι για να διαφυλαχθούν άλλοι ασθενείς και δη αυτοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να προστατευθεί το προσωπικό των νοσοκομείων, το οποίο είναι απαραίτητο ειδικά σε αυτήν την συγκυρία», τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας.

Όπως τόνισε αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό, «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται παράταση σε επικουρικούς ιατρούς οι συμβάσεις των οποίων βρίσκονται στην λήξη τους, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι στην Υγεία που θα προσληφθούν τις επόμενες ημέρες, θα είναι άμεσα διαθέσιμοι στο σύστημα υγείας»

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε ότι «η προσπάθεια μας είναι να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:59