search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Οι πρώτες εικόνες από τα σούπερ μάρκετ – Ουρές, κάρτες προτεραιότητας και έλεγχος εισόδου (Photos)

16.03.2020 10:09
photo_0

 

Ουρές δημιοργήθηκαν από το πρωί της Κυριακής έξω από τα περισσότερα τα σούπερ μάρκετ, καθώς τέθηκαν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα που επεβλήθηκαν με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορωνοϊό που εκδόθηκε την Κυριακή από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «οι επιχειρήσεις των υπεραγορών τροφίμων με ευθύνη των διοικήσεών τους, διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται, τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους».

Έτσι από το πρωί, εκατοντάδες πελάτες, φορώντας οι περισσότεροι μάσκες, περιμένουν έξω από τα καταστήματα να έρθειη σειρά τους και να μπουν μέσα, ενώ κρατούν και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Μόλις λοιπόν άνοιξαν οι πόρτες στις 8:00, αμέσως οι πρώτοι που είχαν δικαίωμα εισόδου σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα, ξεχύθηκαν προς το σημείο που υπήρχαν τα αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια.

Παράλληλα, αυτήν την στιγμή στα περισσότερα σούπερ μάρκετ οι παραγγελίες είναι τόσες πολλές που η παράδοσή τους ξεπερνά και τις δέκα ημέρες.

Αν δηλαδή κάποιος παραγγείλει προϊόντα σήμερα 16 Μαρτίου 2020 η παράδοση θα γίνει στις 26 Μαρτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40