search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Λοιπόν συμπατριώτη, μείνε σπίτι και… μην κνιέσαι ντιπ» – Το μήνυμα γνωστών Λαρισαίων (Video)

16.03.2020 18:44

 

Το μύνημα «Μένουμε Σπίτι» έστειλαν με πρωτοβουλία της «Ελευθερίας» της Λάρισας, οι Λάκης Λαζόπουλος, Αποστόλης Τότσικας, Αλέξης Γεωργούλης, Βαγγέλης Μόρας, Μυρτώ Παπαθανασίου, Σωτήρης Πράπας και Φανή Χαλκιά, μεταφέροντας μέσω βιντεοκαμπάνιας το μήνυμα: «Οι Λαρισαίοι μένουμε σπίτι», που στόχο έχει να ανακόψει τη διασπορά από την εκθετική αύξηση του ιού, παροτρύνοντας τους Λαρισαίους να τηρήσουν τις οδηγίες της πολιτείας.

 

«Λοιπόν συμπατριώτη», λέει ο Λάκης Λαζόπουλος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, σε άπταιστη λαρισαϊκή, «μείνε σπίτι και… μην κνιέσαι ντιπ. Σοβαρευόμαστε τώρα», ενώ ο Λαρισαίος ηθοποιός Αποστόλης Τότσικας σημειώνει: «Λάρισα, πατρίδα μου αγαπημένη, έμαθα ότι είσαι μια άτακτη πόλη και δεν αυτοπεριορίζεσαι μέσα στο σπίτι. Για το καλό των δικών μας, λοιπόν, και των συνανθρώπων μας μένουμε σπίτι. Σας παρακαλώ».

Το δικό του μήνυμα στέλνει και ο ευρωβουλευτής – ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος σημειώνει: «Από το πατρικό μου στη Λάρισα, στο οποίο βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε μέσα στο σπίτι. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι φαίνονται. Οπότε ακολουθούμε τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας και βρίσκουμε ενδιαφέροντα πράγματα για να περάσουμε τον χρόνο μας μέσα στο σπίτι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, τονίζει τη δραματική κατάσταση και μιλά για την προσωπική της στάση απέναντι στην πανδημία. «Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι μου Λαρισαίοι, φαίνεται πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και δραματική. Προσωπικά έχω συνειδητά επιλέξει να μην συναθροίζομαι σε καφετέριες, εστιατόρια, παιδότοπους ή σε πλατείες. Γι’ αυτό λοιπόν μένω στο σπίτι, ζωγραφίζοντας, παίζοντας, ακούγοντας μουσική, περνώντας τον χρόνο μου δημιουργικά».

«Μένουμε σπίτι, σε μια δύσκολη στιγμή που περνάει η κοινωνία και ολόκληρος ο κόσμος», λέει ο Λαρισαίος διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας. «Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι αλλά από απόσταση και οφείλουμε να το κάνουμε για τον συνάνθρωπό μας και για την οικογένειά μας. Οπότε, αν θέλουμε να το ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, πρέπει να ακολουθήσουμε την πιο σημαντική συμβουλή που υπάρχει αυτή τη στιγμή και να μείνουμε στο σπίτι».

Από την πλευρά του ο Λαρισαίος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας τονίζει: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες, η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η απώλειά της είναι το μόνο πραγματικό πρόβλημα. Όλα τα άλλα γύρω μας είναι απλοί προβληματισμοί. Η πανδημία του κορονοϊού, όπως έδειξαν τα παραδείγματα του Γουάν και του Μιλάνου, δεν είναι μια απλή γρίπη. Θα πρέπει λοιπόν να νικήσουμε και θα νικήσουμε αν είμαστε προσεκτικοί, αν μείνουμε στο σπίτι μας και δεν δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να μεταδοθεί όπως τόσο εύκολα μεταδίδεται. Ας δείξουμε λοιπόν όλοι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ας σεβαστούμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας και τον συνάνθρωπό μας. Να είστε όλοι καλά».

Τέλος, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη η Λαρισαία Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά λέει με χιούμορ: «Λαρισαίοι μένουμε σπίτι. Πόσες φορές έχουμε πει «Αχ, να μπορούσα να κάτσω λίγο σπίτι. Ε, λοιπόν έφτασε η μέρα! Για λόγους δημόσιας υγείας βέβαια αλλά έφτασε… και για εμένα αναγκαστικά, καταλήγει χαϊδεύοντας την κοιλιά της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35