search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Στην τελική ευθεία για τη στήριξη του Τύπου

20.03.2020 09:58
Πώς βούλιαξαν από το 2014 οι πωλήσεις των εφημερίδων (Πίνακες) - Media

 

Αφόρητα πιεστικός ο χρόνος για την υλοποίηση του σχεδίου οικονομικής ενίσχυσης του Τύπου. Το σχέδιο που εξαγγέλθηκε το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, αλλά πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι εφημερίδες βρίσκονται σε οριακό σημείο, ενώ θα υποστούν και νέες απώλειες από τη μείωση των κυκλοφοριών. Η κυβέρνηση καλείται να δράσει άμεσα, αν και προς το παρόν είμαστε στο στάδιο των διαδικασιών, μετά τις αλλαγές που κατέθεσε ο υφυπουργός Στέλιος Πέτσας και ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη γνωμοδοτική επιτροπή για τα μέτρα στήριξης στον Τύπο αναμένεται να αποστείλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις τις επόμενες ημέρες.  H ΕΣΗΕΑ όρισε τη δημοσιογράφο, πρώην διευθύντρια της “Μεσημβρινής και τέως ευρωβουλευτή της ΝΔ, Κατερίνα Δασκαλάκη. Ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είχε συναντήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις εκδοτών και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός απέκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο να δοθούν στις εφημερίδες τα χρήματα που είχαν εγκριθεί για το 2019, αίτημα που είχε θέσει με οξύτητα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά και οι εκδότες ημερήσιων εφημερίδων. Το άμεσο ποσό στήριξης για τις εφημερίδες αφορά το 2020 και η διανομή του θα αποφασιστεί από τη γνωμοδοτική επιτροπή, όπως προβλέπεται από το άρθρο 88 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της επιτροπής δεν έχει ακόμη αποφασισθεί, αλλά σε περίπτωση που παραμείνει πενταμελής, όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις θα έχουν έναν εκπρόσωπο και έναν οι εκδότες.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:26