search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:08
MENU CLOSE

Γεωργιάδης στα σούπερ μάρκετ: Βάλτε εφημερίδες στα μαγαζιά σας, αλλιώς θα βγάλουμε ΠΝΠ

20.03.2020 11:15
Παραδοχή Άδωνι για.. αστοχίες στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα» - Media

 

Σκληρό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ να διαθέτουν τις εφημερίδες μέσω των καταστημάτων τους, καθώς αυτή την περίοδο η ενημέρωση των πολιτών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που εμμείνουν στην άρνησή τους να διαθέσουν τον Τύπο, τότε αυτό θα καταστεί υποχρεωτικό μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Η άρνησή τους, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά, με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις τους είναι από τις ελάχιστες που παραμένουν εν πλήρει λειτουργία και μάλιστα επτά μέρες την εβδομάδα, με διευρυμένο ωράριο και με τεράστιους τζίρους. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η άρνηση των ιδιοκτητών των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ να διαθέσουν και μέσω των δικών τους καταστημάτων τις εφημερίδες έχει να κάνει με το μικρό ποσοστό κέρδους που μπορούν να έχουν.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε, η έκκληση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό- καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, προς τους πολίτες να ενημερώνονται από τις επίσημες αρχές, και να μένουν μακριά από την παγίδα των fake news. Την ίδια επισήμανση έκανε χθες και στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αυτό το κριτήριο, το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν και εφημερίδες, αφού πρόκειται για τα καταστήματα πρώτης ανάγκης, στα οποία το κοινό υποχρεωτικά πηγαίνει για τις αναγκαίες προμήθειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07