31/05/2020 23:04:26

Ιαπωνία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι καταραμένοι για το Τόκιο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός

Ιαπωνία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι καταραμένοι για το Τόκιο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός - Media

 

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, σχολίασε πως «ιστορικά αν το δει κανείς, είναι καταραμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την χώρα».

Ο Ασο έκανε αυτή τη δήλωση με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την διοργάνωση φέτος, που είναι να φιλοξενηθεί στο Τόκιο, αναφέρει σε ρεπορταζ του το iefimerida.

Η Ιαπωνική πρωτεύουσα είχε αναλάβει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940, όμως αυτοί δεν έγιναν ποτέ λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την διοργάνωση να μεταφέρεται στο Ελσίνκι πριν τελικά ακυρωθεί οριστικά, όπως έχασαν και την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά.

Προς το παρόν, η Οργανωτική Επιτροπή και η κυβέρνηση αρνείται να δεχτεί το ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων, όμως η τοποθέτηση του Ασο θεωρείται πως κρύβει σκέψεις ή φόβο, πως οι Αγώνες ενδεχομένως δεν διεξαχθούν φέτος.

Την ώρα που η φλόγα ταξίδευε από την Ελλάδα στην Ιαπωνία, μετά από μία τελετή με ελάχιστους προσκεκλημένους, σε Αεροπορική βάση στην περιοχή Ματσουσίμα, οι διοργανωτές ελπίζουν να αλλάξει το… γούρι.

«Ελπίζουμε ότι η φλόγα θα λάμψει τις καρδιές των πολιτών μας και θα διώξει αυτό το μαύρο σύννεφο που βρίσκεται πάνω από τον πλανήτη και θα οδηγήσει στον ενθουσιασμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Γιοσίρο Μόρι, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.