search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:18
MENU CLOSE

Ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι

03.03.2010 10:24
Ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι - Media

Όταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν, έλεγε ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Μόνο που στην περίπτωση μας ούτε οι… αριθμοί δεν μπορούν να ευημερήσουν διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναγκάζονται να διαγράψουν από την ατζέντα τους τον 14ο μισθό !!  Με δεδομένα λοιπόν τα μέτρα το χρηματιστήριο, όπως και η αγορά ομολόγων επιδοκίμασαν την επικείμενη ανακοίνωση τους.

Όταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν, έλεγε ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Μόνο που στην περίπτωση μας ούτε οι… αριθμοί δεν μπορούν να ευημερήσουν διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναγκάζονται να διαγράψουν από την ατζέντα τους τον 14ο μισθό !!  Με δεδομένα λοιπόν τα μέτρα το χρηματιστήριο, όπως και η αγορά ομολόγων επιδοκίμασαν την επικείμενη ανακοίνωση τους. Η οδός Αθηνών κατέκτησε τις 2021,75 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,65%, με πρωταγωνιστές όχι μόνο τις τραπεζικές μετοχές, αλλά ενεργειακούς και μεταλλουργικούς τίτλους.

( Βιοχάλκο 8,33% – ΕΛ.ΠΕ 4% ), ενώ η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 14,90 ευρώ  με κέρδη 3,47%. Ωστόσο, εντός της συνεδρίασης έπιασε τα 15 ευρώ δίνοντας κέρδη σ όλους όσοι την εμπιστεύθηκαν την Παρασκευή. Νέα μείωση στην διαφορά ( spread ) μεταξύ των ελληνικών 10ετών και γερμανικών 10ετών ομολόγων, καθώς έκλεισε στις 312 μονάδες περιμένοντας ενδεχόμενη δημοπρασία, ύψους 5-8 δισ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01