27/01/2021 16:26:42

Κορωνοϊός-Ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι 5 κατηγορίες προϊόντων που πλέον δεν αγοράζουμε

Επτά στα 10 e-shops ενημερώνουν ελλιπώς τους καταναλωτές - Τι ισχύει με το δικαίωμα υπαναχώρησης - Media

 

Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο μετρά έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) με το 92% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή να δηλώνει ότι ήδη έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Το 74% δηλώνει ότι έχουν μειωθεί οι παραγγελίες πελατών το τελευταίο διάστημα με τους κλάδους που φαίνονται να πλήττονται περισσότερο να είναι τα: είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού και λευκές συσκευές.

Το 15% δηλώνει ότι οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί με τους κλάδους που μέχρι στιγμής ευνοούνται να είναι: τρόφιμα/σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και παιχνίδια/βιβλία.

Το 42% καταγράφει καθυστερήσεις παράδοσης ή διακοπής προμηθειών, ενώ το 31% αναφέρει ότι υπάρχουν φαινόμενα καθυστερήσεων σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών. Το 48% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραλαβή προϊόντων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη και κυρίως την Ιταλία.

Το 84% αναμένει μείωση πωλήσεων το 2020, ενώ το 64% αναμένει ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης ή ρευστότητας. Μόλις το 3% αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.