search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:09
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι 5 κατηγορίες προϊόντων που πλέον δεν αγοράζουμε

23.03.2020 12:18
Επτά στα 10 e-shops ενημερώνουν ελλιπώς τους καταναλωτές - Τι ισχύει με το δικαίωμα υπαναχώρησης - Media

 

Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο μετρά έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) με το 92% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή να δηλώνει ότι ήδη έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Το 74% δηλώνει ότι έχουν μειωθεί οι παραγγελίες πελατών το τελευταίο διάστημα με τους κλάδους που φαίνονται να πλήττονται περισσότερο να είναι τα: είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού και λευκές συσκευές.

Το 15% δηλώνει ότι οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί με τους κλάδους που μέχρι στιγμής ευνοούνται να είναι: τρόφιμα/σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και παιχνίδια/βιβλία.

Το 42% καταγράφει καθυστερήσεις παράδοσης ή διακοπής προμηθειών, ενώ το 31% αναφέρει ότι υπάρχουν φαινόμενα καθυστερήσεων σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών. Το 48% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραλαβή προϊόντων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη και κυρίως την Ιταλία.

Το 84% αναμένει μείωση πωλήσεων το 2020, ενώ το 64% αναμένει ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης ή ρευστότητας. Μόλις το 3% αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:07