search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:01
MENU CLOSE

Προσομοίωση πανδημίας κορωνοιού τον Οκτώβρη του 2019!

26.03.2020 12:49
Προσομοίωση πανδημίας κορωνοιού τον Οκτώβρη του 2019! - Media

 

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 μεταξύ 8:45 π.μ. – 12:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Pierre στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε μια προσομοίωση πανδημίας, σαν αυτήν ακριβώς που ζούμε. Σύμφωνα με το σενάριο της προσομοίωσης η μόνη ευκρινής διαφορά είναι ότι η πανδημία ξεκίνησε, όχι στην Κίνα αλλά στη Βραζιλία και εξαπλώθηκε αστραπιαία σ όλον τον κόσμο…

Σύμφωνα με τους οργανωτές (john Hopkins, world economy forum, Bill και Melinda Gates) της προσομοίωσης «τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό επιδημικών γεγονότων, που αντιστοιχούν σε περίπου 200 εκδηλώσεις ετησίως. Αυτά τα γεγονότα αυξάνονται και διαταράσσουν την υγεία, τις οικονομίες και την κοινωνία. Η διαχείριση αυτών των γεγονότων ήδη πλήττει την παγκόσμια ικανότητα, ακόμη και αν δεν υπάρχει πανδημική απειλή. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν κάποια από αυτές τις επιδημίες γίνει παγκόσμια – μια πανδημία με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Μια σοβαρή πανδημία, η οποία γίνεται «Γεγονός 201», θα απαιτούσε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ διαφόρων βιομηχανιών, εθνικών κυβερνήσεων και βασικών διεθνών οργανισμών».

Η «προφητεία» των ευυπόληπτων φιλάνθρωπων και των ευαγών ιδρυμάτων τους άρχισε να εκπληρώνεται μερικές βδομάδες αργότερα ξεκινώντας από την Κίνα.

Καθώς η πρόγνωση της έναρξης της πανδημίας αποδείχτηκε ακριβής, καθώς και ο ρυθμός εξάπλωσής  της, μάλλον θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρόβλεψη του σεναρίου για την κατάληξή της.

Το σενάριο της προσομοίωσης, λοιπόν,   τελειώνει «στο σημείο των 18 μηνών, με 65 εκατομμύρια θανάτους. Η πανδημία αρχίζει να επιβραδύνεται λόγω του μειούμενου αριθμού ευαίσθητων ανθρώπων. Η πανδημία θα συνεχιστεί με κάποιο ρυθμό έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή έως ότου εκτεθεί το 80-90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από εκείνη τη στιγμή, είναι πιθανό να είναι μια ενδημική παιδική ασθένεια».

Καθ ότι οι διοργανωτές της προσομοίωσης αποδεικνύεται ότι ήταν  ψυλλιασμένοι για αυτό που τελικά ήρθε, έχουμε την εντύπωση ότι έχουν φροντίσει και για τον τρόπο με τον οποίο θα εκμεταλλευτούν την καταστροφή  που ήδη εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Κάποια πρώτα δείγματα αυτής της εκμετάλλευσης άλλωστε,  μας τα προσφέρει ήδη η ελληνική κυβέρνηση με τα δώρα στους κλινικάρχες απ τη μια και τις περικοπές στους εργαζόμενους…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30