30/10/2020 03:30:20

Πτώση τζίρου 70% στα αρτοποιεία - Αύξηση του συσκευασμένου ψωμιού στα σούπερ μάρκετ

Πτώση τζίρου 70% στα αρτοποιεία - Αύξηση του συσκευασμένου ψωμιού στα σούπερ μάρκετ - Media

 

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί και το αρτοποιείο στους ΚΑΔ που αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων» τονίζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Στο 70% φτάνει η πτώση της παραγωγής και του τζίρου στα αρτοποιεία όλης της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Προσθέτουν επίσης ότι «η επισκεψιμότητα στα αρτοποιεία έχει μειωθεί κατά 50%. Παράλληλα, υπάρχει και μείωση της κατά κεφαλήν διάθεσης χρημάτων στο κατάστημά μας».

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί και το αρτοποιείο στους ΚΑΔ που αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων» τονίζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, σημειώνοντας ότι «απαιτείται πλέον το ένα τρίτο των εργαζομένων για να καλύψουν τις απαιτήσεις της καθημερινής μας λειτουργίας».

Πέραν της πτώσης που καταγράφεται, σύμφωνα με άρθρο του insider.gr «υπάρχει και μία σημαντική φύρα στα προϊόντα ημερήσιας κατανάλωσης (πίτες, σάντουιτς, ψωμιά) γιατί είναι αδύνατος ο προγραμματισμός της παραγωγής». Άλλωστε όπως επισημαίνουν οι αρτοποιοί, αυτά τα προϊόντα, μετά το πέρας της ημέρας αποσύρονται και δεν μπορούν να διατεθούν την επόμενη.

Όσον αφορά στα γλυκίσματα, σημειώνουν ότι «η πώληση είναι σχεδόν μηδενική».

«Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ψωμιού στα σούπερ μάρκετ»

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών τονίζει ότι «στα σούπερ μάρκετ η πώληση άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων μακράς διάρκειας έχει αυξηθεί κατά 40-50 %».

Προσθέτει επίσης ότι «η πώληση αλεύρου οικιακής χρήσης έχει αυξηθεί κατά 141% και εξακολουθεί να έχει ανοδική τάση».

Μηδενική είναι, όπως λένε οι αρτοποιοί και η διάθεση, «σχετικά με το κομμάτι της εστίασης που προμήθευαν οι φούρνοι με φρέσκα προϊόντα φούρνου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.