search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:52
MENU CLOSE

ΕΙΗΕΑ: Τα σούπερ μάρκετ σε συνεννόηση με το «Άργος» για τη διανομή των εφημερίδων

26.03.2020 19:58
Άνεργος και άστεγος μέσα σε μια νύχτα διευθυντής μεγάλης εφημερίδας - Media

 

Τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε συνεννόηση με το πρακτορείο διανομής «Άργος» για την διανομή εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ:

«Η ΕΙΗΕΑ στις 16 Μαρτίου 2020 με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό απηύθυνε έκκληση και πρότεινε διάφορα μέτρα στήριξης των εφημερίδων της χώρας τα οποία, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, είναι απαραίτητα για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά ήταν και το αίτημα να καταστεί υποχρεωτική η διάθεση και πώληση των εφημερίδων σε ένα πολύ σημαντικό αριθμό καταστημάτων όλων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, πρακτική η οποία ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Το περασμένο Σάββατο το αίτημα της ΕΙΗΕΑ έγινε αποδεκτό αφού στο άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης 31.927/21.3.2020 (ΦΕΚ Β 945) συμπεριλήφθηκε και η σχετική διάταξη για τον Τύπο με πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων και διοικητικού προστίμου (άρθρο 5).

Ήδη τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε συνεννόηση με το πρακτορείο διανομής ‘Αργος για την υλοποίηση που θα εξασφαλίσει τη διανομή εφημερίδων στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ της χώρας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53