search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12
MENU CLOSE

Τουρκία: Επέστρεψαν 50 Έλληνες φοιτητές από την Τουρκία

27.03.2020 17:31
Τουρκία: Επέστρεψαν 50 Έλληνες φοιτητές από την Τουρκία - Media

 

Μέσω του τελωνείου των Κήπων επέστρεψαν στη χώρα μας από την Τουρκία, το απόγευμα της Παρασκευής, 50 Έλληνες φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φοιτητές πανεπιστημίων της Τουρκίας, οι οποίοι απευθύνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ακολούθησε η ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των τελωνειακών Αρχών και της αντιπεριφέρειας Έβρου, για τον προγραμματισμό της επιστροφής τους στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό, έγινε θερμομέτρηση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την οποία όπως προέκυψε κανείς εκ των φοιτητών δεν είχε πυρετό.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν, με λεωφορείο σε ξενοδοχεία της Θράκης, όπου θα διενεργηθεί, από τον ΕΟΔΥ, έλεγχος διάγνωσης προσβολής από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και νέων ομάδων φοιτητών από την Τουρκία, καθώς οι διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία, τους έχει θορυβήσει και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06