search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:45
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Αλλάζουν όλα στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (Photos)

30.03.2020 16:09
Ραγδαίες εξελίξεις: Αλλάζουν όλα στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (Photos) - Media

 

Σε ραγδαίες αλλαγές προσανατολίζεται το Σώμα Πεζοναυτών το οποίο φέρεται να θέλει να «ξεφορτωθεί» τα άρματα μάχης, καθώς ετοιμάζεται να γίνει περισσότερο ευέλικτο ώστε να αντιμετωπίσει την Κίνα στον Ειρηνικό.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που προορίζεται να ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία, θα μπορούσε να δει τους Πεζοναύτες χωρίς άρματα μάχης, λιγότερα πυροβόλα και μειωμένο αριθμό μοιρών επανδρωμένων εναέριων μέσων. Αντίθετα, το σχέδιο πριμοδοτεί την αύξηση των πυραυλικών και των μη επανδρωμένων συστημάτων.
Σύμφωνα με το «The Drive», μετά την απόσυρση των αρμάτων μάχης θα μείνουν σε υπηρεσία τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα LAV-25, σε συνδυασμό με τα νέα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ACV) ή μια άλλη σχεδίαση τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος. Επιπλέον, θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ρυμουλκούμενων πυροβόλων, αφού πιστεύεται πως οι Πεζοναύτες θα κληθούν να πολεμήσουν σε μικρούς σχηματισμούς σε διάσπαρτα νησιά.
 
Περικοπές θα συμβούν ακόμα στις μοίρες των αεροσκαφών ειδικών αποστολών MV-22 Osprey και των μαχητικών F-35B/C. Οι μοίρες των τελευταίων δεν θα μειωθούν, αλλά θα λειτουργούν με 10 αντί 16 μαχητικά. Επιπτώσεις αναμένονται και στην ποσότητα των νέων ελικοπτέρων CH-53K, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα CH-53E.
Στον αντίποδα, το Σώμα Πεζοναυτών ζητά περισσότερα αεροσκάφη KC-130J και διπλασιασμό των drones. Όπως σημειώνει το «Defense News», οι Πεζοναύτες επιθυμούν να επενδύσουν στους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (ΠΕΠ), που θα συνδυάζουν εκτεταμένη εμβέλεια, μεγάλη ακρίβεια και ικανότητα βολής αντιπλοϊκών πυραύλων NSM. Επίσης, υπάρχει ελπίδα για την απόκτηση χερσαίων εκτοξευτών πυραύλων cruise Tomahawk.
 
Οι αλλαγές θα μειώσουν, τέλος, το ενεργό προσωπικό από 189.000 σε 170.000. Τα τάγματα πεζικού θα μειωθούν επίσης, αλλά σχεδιάζεται να αυξηθεί η αριθμητική δύναμη των ομάδων μάχης.
 
Πηγή: onalert.gr / PD
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42