27/11/2020 19:21:08

Γροιλανδία: Απαγορεύουν την πώληση αλκοόλ για να μειωθούν τα περιστατικά βίας

Γροιλανδία: Απαγορεύουν την πώληση αλκοόλ για να μειωθούν τα περιστατικά βίας - Media

 

Ο κορωνοϊός έχει φέρει μία νέα κατάσταση στις ζωές μας και μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρα μέτρα, που δεν είχαμε φανταστεί. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά με τη σειρά τους φέρνουν και νέους περιορισμούς, που δεν είχαμε σκεφτεί. Πρόσφατα, γράψαμε για γαλλική επαρχία, που απαγόρευσε το αλκοόλ για να μην υπάρξουν περιστατικά βίας. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Γροιλανδία.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γροιλανδίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στην πρωτεύουσα Νουούκ και την ευρύτερη περιοχή της κατά τη διάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προκειμένου να περιορίσει τα περιστατικά βίας. «Σε μια τέτοια τόσο ιδιαίτερη κατάσταση, οφείλουμε να λάβουμε πολλές προφυλάξεις για να αποτρέψουμε τη μόλυνση. Ωστόσο, η ουσία της απόφασής μου είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά, που πρέπει να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό» εξήγησε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Γροιλανδίας Κιμ Κιλσεν.

Η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ τέθηκε σε ισχύ στις 28 Μαρτίου, και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, πως στη Γροιλανδία έχουν επισήμως καταγραφεί 10 κρούσματα κορωνοϊού και δύο άνθρωποι έχουν ιαθεί. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και έχει διακόψει την αεροπορική σύνδεση για να περιορίσει την επιδημία. Τέλος, με την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, η κυβέρνηση στοχεύει επίσης να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού καθώς «οι άνθρωποι έχουν λιγότερη συναίσθηση του κινδύνου μετάδοσης όταν καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.