search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Tα βρήκε «σκούρα» η Καταλονία – Ζητά βοήθεια από τον στρατό της Ισπανίας

02.04.2020 12:25
Κορωνοϊός: Tα βρήκε «σκούρα» η Καταλονία - Ζητά βοήθεια από τον στρατό της Ισπανίας - Media

 

Η αυτονομιστική κυβέρνηση της ισπανικής περιφέρειας της Καταλονίας έθεσε κατά μέρους τις αρχικές επιφυλάξεις της και ζήτησε πλέον από τις ισπανικές ένοπλες δυνάμεις να συνδράμουν τις προσπάθειές της να ανασχέσει την επελαύνουσα μετάδοση του κορωονοϊού.

Ενώ τον προηγούμενο μήνα, επισήμως η Καταλονία -της οποίας οι μεθοδεύσεις τα τελευταία χρόνια για την ανεξαρτησία της έχουν επανειλημμένως προκαλέσει ένταση με την κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη- είχε διαμηνύσει πως μία αρωγή των ενόπλων δυνάμεων είναι «παντελώς μη αναγκαία», η υπεύθυνη Υγείας της περιοχής Άλμπα Βέρτζες δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο Catalunya Radio, πως πλέον η βοήθεια του στρατού είναι ευπρόσδεκτη.

«Χρειαζόμαστε χέρια. Αυτό σημαίνει πως εάν (ο στρατός) διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτές, αυτό τους κάνει διαθέσιμους για εμάς», τόνισε η Βέρτζες, τονίζοντας πως η δυνατότητα της Καταλονίας σε ΜΕΘ είναι «στα όριά της», όμως τα νοσοκομεία εφευρίσκουν λύσεις. Η Καταλονία είναι η δεύτερη βαρύτερα πληγείσα περιοχή από την πανδημία στην Ισπανία με 2.093 θανάτους και 21.804 κρούσματα, ενώ 1.855 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της περιφέρειας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Κιμ Τόρα, που στο παρελθόν είχε αναφερθεί με σχεδόν ρατσιστικού τύπου σχόλια για την ‘υπεροχή της Καταλανικής φυλής’ απέναντι στους Καστιλιάνους Ισπανούς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό SER Catalunya δήλωσε πως θα είναι ευγνώμων για όποια βοήθεια προσφέρουν στρατιωτικοί και γιατροί από άλλες περιοχές της χώρας.
Οι μονάδες εκτάκτων καταστάσεων του στρατού στήνουν νοσοκομεία εκστρατείας, καταφύγια και μονάδες απολύμανσης σε όλες τις περιοχές της Ισπανίας, περιλαμβανομένης και της Καταλονίας, που αριθμεί 7,5 εκατ. από τα συνολικά 47 εκατ. κατοίκους της Ισπανίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:54