search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τον διπλασιασμό της αποζημίωσης ιδιωτικών ΜΕΘ – Κάνει λόγο για «ατασθαλίες»

02.04.2020 12:43
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τον διπλασιασμό της αποζημίωσης ιδιωτικών ΜΕΘ - Κάνει λόγο για «ατασθαλίες» - Media
 
Πυρά κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγορούν για «οικονομικές ατασθαλίες, με την ευκαιρία των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης και την καταπολέμηση του κορονοϊού», εκτοξέυουν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που υπέβαλλαν στους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας.
 
Στην ερώτηση που έχεις ως πρώτους υπογράφοντες τους Μπέττυ Σκούφα, Ανδρέα Ξανθό, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παύλο Πολάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν «με βάση ποια οικονομικά στοιχεία εκτιμήθηκε ότι η κάλυψη της ζημίας των ιδιωτικών κλινικών πρέπει να ανέλθει στο διπλάσιο του ημερησίου νοσηλίου της παρ. 8 του άρθρου 21 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπεται κατ’ εξαίρεση για τη νοσηλεία πολιτών των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των τρίτων χωρών, μη μονίμων κατοίκων Ελλάδος» και «ποιες διαπραγματεύσεις μεσολάβησαν και με ποιους φορείς ή έστω διευθυντές ιδιωτικών κλινικών».
 
Παράλληλα, ζητείται η κατάθεση στη Βουλή των εγγράφων και στοιχείων, «από τα οποία προκύπτει η ανάγκη αντιστοίχισης της “αποζημίωσης” ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών με το ημερήσιο νοσήλιο της παρ. 8 του άρθρου 21 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, διπλασιαζόμενο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09, όπως κατ’ εξαίρεση προβλέπεται στην υπ’ αριθ. 4α/οικ.105494 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’3096/2012)».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50