search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:21
MENU CLOSE

Ο κορωνοϊός «γκρεμίζει» τις ΗΠΑ: Σχεδόν 10 εκατ. πολίτες βγήκαν στην ανεργία σε δύο εβδομάδες

02.04.2020 13:37
Ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ - Media

 

Πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αριθμός που αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς επεκτάθηκαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν σε 6,65 εκατ. την περασμένη εβδομάδα από 3,3 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ενώ κάποιοι έκαναν λόγο και για 5,25 εκατ. αιτήσεις.

Πάνω από το 80% των Αμερικανών υπόκειται σε κάποιου είδους περιορισμού στις μετακινήσεις, σε σχέση με λιγότερο από το 50% πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα τα κρατικά γραφεία ανεργίας να πλημμυρίζουν από αιτήσεις.

Τα νεότερα αυτά στοιχεία να αποτυπώνουν τον καταστροφικό οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας έφθασε τα 9,93 εκατ. για διάστημα δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την Guardian, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα ενώπιον τη μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας στην Ιστορία τους, μια εξέλιξη που ήδη αποτυπώνει την ανισότητα εισοδημάτων σε όλη τη χώρα και έρχεται την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κάνει βουτιά, κάτι που αναμένεται να επιτείνει την κατάσταση τους επόμενους μήνες, σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15