28/05/2020 22:00:15

Κορωνοϊός-Γερμανία: Ετοιμάζει «πιστοποιητικά ανοσίας» για όσους έχουν αντισώματα στον ιό

Κορωνοϊός-Γερμανία: Ετοιμάζει «πιστοποιητικά ανοσίας» για όσους έχουν αντισώματα στον ιό - Media
 
Ενώ σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Γερμανία σχεδιάζει να αρχίσει να επιτρέπει σε πολίτες της να «σπάσουν» νωρίτερα τα απαγορευτικά μέτρα.
 
Σύμφωνα με το Business Insider, οι αρχές της Γερμανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκδόσουν «πιστοποιητικά ανοσίας» σε όσους πολίτες της χώρας διαπιστωθεί ότι έχουν αναπτύξει αντισώματα για τον ιό.
 
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι επιστήμονες του Κέντρου Επιδημιολογικής Έρευνας Χέλμχολτζ επιδιώκουν να στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες τεστ αντισωμάτων στους πολίτες της χώρας.
 
Αν το σχέδιο γίνει δεκτό, τότε όσοι πολίτες αποδεικνύεται ότι έχουν αναπτύξει αντισώματα για τον Covid-19 (άρα και ανοσία) θα μπορούν να «σπάνε» την καραντίνα νωρίτερα από τους άλλους.
 
Ο αρχικός στόχος είναι να γίνουν 100.000 τεστ στην αρχή του Απριλίου και αν τα θετικά τεστ είναι πολλά, τότε οι τοπικές κυβερνήσεις θα μπορούν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει.
 
Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Κέντρου Χέλμχολτζ, Γκέραρντ Κράουζε είπε ότι οι άνθρωποι που θα βγαίνουν θετικοί στο τεστ θα μπορούν να λάβουν ένα είδος «πιστοποιητικού ανοσίας».
 
Η Γερμανία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από τον Covid-19, κάτι που αποδίδεται από αναλυτές και στα μαζικά τεστ που έγιναν στον πληθυσμό της χώρας από την κυβέρνηση του Βερολίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.