search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Τουρκία: Απίστευτη βαρβαρότητα με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην κηδεία της απεργού πείνας (Video)

04.04.2020 16:30
Τουρκία: Απίστευτη βαρβαρότητα με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην κηδεία της απεργού πείνας (Video) - Media

 

Με δακρυγόνα και αντλίες νερού επιτέθηκε η τουρκική αστυνομία στους φίλους και συναγωνιστές της Χελίν Μπολέκ, του μόλις 28 ετών μέλους του συγκροτήματος Grup Yorum που άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας.

Η Μπολέκ ήταν 28 ετών και ήταν το ένα από τα δύο μέλη της κολλεκτίβας που πραγματοποιούσε απεργία πείνας, με τον Ιμπραχίμ Γκοκτσέκ να συνεχίζει.

Το Grup Yorum, που ιδρύθηκε το 1985, είναι γνωστό για τα έργα του στα οποία συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική με επαναστατικά τραγούδια. Τα μέλη του συλλαμβάνονται συχνά, ενώ έχουν απαγορευθεί οι συναυλίες του.

Το συγκρότημα πρόσκειται σε μια ακραία μαρξιστική- λενινιστική οργάνωση, το DHKP-C, η οποία έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς εταίρους της.

Η Μπολέκ ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας την απελευθέρωση επτά μελών του συγκροτήματος που έχουν συλληφθεί, την απόσυρση των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον άλλων μουσικών, αλλά και να επιτραπεί στο συγκρότημα να κάνει ξανά συναυλίες.

Η ίδια είχε συλληφθεί το 2016 και αφέθηκε ελεύθερη δύο χρόνια αργότερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:11