search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:15
MENU CLOSE

Πάνω από 15 εκατ. Αμερικανοί βγήκαν στην ανεργία σε τρεις εβδομάδες

09.04.2020 14:22
Ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ - Media

 

Ο αριθμός των Αμερικανών που ζήτησαν επίδομα ανεργίας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε τα 15 εκατ. με τις εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις να ξεπερνούν τα 6 εκατ. για δεύτερη συνεχή φορά την περασμένη εβδομάδα εν μέσω σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ενισχύει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για απώλεια έως 20 εκατ. θέσεων εργασίας τον Απρίλιο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία έχασε 701.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τον Μάρτιο — σε μια έκθεση που δεν αποτύπωσε πλήρως το ‘μακελειό’ στην οικονομία που προκαλεί ο μολυσματικός κορονοϊός. Πρόκειται, ωστόσο, για τις περισσότερες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από τη Μεγάλη Ύφεση, τερματίζοντας τη μεγαλύτερη περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας στην αμερικανική Ιστορία που ξεκίνησε στα τέλη του 2010.

«Μόνο στον πρώτο της μήνα, η κρίση του κορονοϊού αναμένεται να ξεπεράσει σε σύγκριση τη Μεγάλη Ύφεση», δήλωσε ο Ντάνιελ Τζάο, οικονομολόγος στην Glassdoor.

Οι αρχικές αιτήσεις για τα κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 261.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 6,606 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 4 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα στοιχεία για μια εβδομάδα νωρίτερα αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 219.000 σε σχέση με την αρχική έκθεση, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων για την περίοδο εκείνη σε 6,867 εκατ. Συνολικά, πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από την εβδομάδα που τελείωσε στις 21 Μαρτίου.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός «συνεχίζει να επηρεάζει τον αριθμό των νέων αιτήσεων». Την ίδια ώρα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ανακοίνωσε ένα εκτεταμένο σχέδιο 2,3 τρισεκ. δολαρίων για την ενίσχυση των πολιτειών, κομητειών και δήμων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14