search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Κόντε για Eurogroup: Η ιταλική θέση για τον ESM δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ

10.04.2020 13:13
Κόντε: Η Ιταλία θα είναι πιο ασφαλής αν παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Media

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε ανάρτησή του στο Twitter, θέλησε να αναφερθεί τα αποτελέσματα του χθεσινού Γιούρογκρουπ.

«O λόγος μου είναι ένας. Η θέση μου και της κυβέρνησής μου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δεν άλλαξαν και δεν θα αλλάξουν ποτέ», τόνισε ο Κόντε.

Πρόσθεσε, δε, ότι αργότερα θα αναφερθεί αναλυτικά στην θέση και την όλη προσέγγιση της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τόνισε, παράλληλα, ότι «θεωρεί πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χρειάζονται, συνολικά, 1.500 δισεκατομμύρια ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις των εταίρων στην παρούσα φάση, τα βασικά ερωτήματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό ταμείο έμειναν αναπάντητα.

Τα κυριότερα αφορούν το εύρος του ταμείου ανοικοδόμησης και, φυσικά, τις πηγές χρηματοδότησής του. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα «καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησής», στα οποία αναφέρεται η χθεσινοβραδινή συμφωνία «φωτογραφίζουν» την έκδοση κοινών ομολόγων στο μέλλον. Έτσι τουλάχιστον το ερμήνευσε και ο ίδιος ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Λεμέρ, ο οποίος επισήμανε ότι τα καινοτόμα εργαλεία ισοδυναμούν με κοινά χρέη και ότι απομένει να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:23