search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:08
MENU CLOSE

Ν. Χαρδαλιάς: Η καλή αρχή που έχουμε κάνει αξίζει ένα εξίσου καλό επίλογο

11.04.2020 17:32
Συσκέψεις σε Κοζάνη και Γιάννενα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Media

 

Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ξεκαθάρισε ότι «τα πάντα παραμένουν οριακά», τα δεδομένα σταθμίζονται πλέον σε 12ωρη βάση και ο βαθμός επιφυλακής και επαγρύπνησης είναι υψηλός. Κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να παραμείνουν πιστοί στο στόχο για να κερδίσουμε το στοίχημα. «Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής, δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κάνουμε βήμα από το βασικό μας δόγμα, από τη λογική που λέει πως ότι έχουμε κτίσει μέχρι τώρα δεν πρέπει να το αφήσουμε να γκρεμιστεί. Είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη υπομονή και συνέπεια στο σκοπό» .

Επανέλαβε ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να παραμείνουμε στο σπίτι. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σπάσουμε το κεντρικό μήνυμα που αφορά στις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τις 27 Απριλίου είναι πολύ σημαντικό όλοι να παραμείνουμε πιστοί στο στοίχημα , στην προσπάθεια που κάνουμε μέχρι τώρα και να πετύχουμε το στόχο μας. Διότι η καλή αρχή που έχουμε κάνει , αξίζει ένα εξίσου καλό επίλογο και νομίζω μας αξίζει να μνημονεύεται η χώρα μας ως παράδειγμα προς μίμηση, αξίζει η προσπάθεια που έχουμε κάνει να μνημονεύει τους Έλληνες ως μοναδικό παράδειγμα μαχητών, αλλά και νικητών.

Σε σύνολο 362 τεστ στη Λάρισα βρέθηκαν 25 θετικά

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι σε σύνολο 362 τεστ στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας βρέθηκαν 25 θετικά κρούσματα covid 19. Επίσης, μεταφέρθηκαν και απομονώθηκαν 16 από τους 25 που νοσούν σε κέντρο αποκατάστασης , όπου υπάρχει περιφρούρηση, ταυτόχρονα συνεχίζεται με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ , ο έλεγχος , ο οποίος θα επεκταθεί και σε όμορους οικισμούς στις περιοχές Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων την δήμους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των οικισμών τηρεί την καραντίνα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Έλεγχοι σε αεροδρόμια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στους χώρους εισόδου της χώρας. Όπως είπε ο υφυπουργός, 214 άτομα που ήρθαν χθες με τέσσερις πτήσεις , ελέγχθηκαν όλοι και βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα. Μειώνεται ο αριθμός των πολιτών που είναι σε καραντίνα» , περίπου 5.500 παραμένουν σε καραντίνα και ελέγχονται καθημερινά, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αύξηση του αριθμού των λαϊκών αγορών

Από Δευτέρα και όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού, θα λειτουργούν 222 λαϊκές αγορές στην Αττική, από 111 που λειτουργούσαν, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους των λαϊκών αγορών εντός των ορίων τους οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα κατά την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες, έτσι ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο συγχρωτισμού. Παράλληλα οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές είναι ενδελεχείς και λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων δημόσιας υγείας αναστέλλονται για 10 ημέρες τέσσερις λαϊκές, και συγκεκριμένα η λαϊκή επί της οδού Μ. Ασίας του Δήμου Νεάπολης Συκεών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η λαϊκή της δημοτικής κοινότητας Παραλίας Διστόμου, η λαϊκή στο Χατζηκυριάκειο στην Καλλίπολη επί της οδού Μ. Χατζηκυριακού και η λαϊκή επί της οδού Δαβάκη στο Χαϊδάρι.

Νέα Πολιτεία Ευόσμου

Επίσης, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού αποφασίστηκε να περιοριστεί η κίνηση των πολιτών στην περιπατητική ζώνη που είναι εφαπτόμενη στην οδό Α. Τρίτση στην περιοχή Νέας Πολιτείας Ευόσμου , από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14:00 έως τις 8;00 το πρωί της επομένης και το Σαββατοκύριακο όλο το 24ωρο. Το μέτρο θα εφαρμοστεί για 14 ημέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:07