24/01/2020 04:30:24
9.7.2012

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος    - Media

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η παραίτηση του υφυπουργού εργασίας Ν. Νικολόπουλου, λίγες ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ιδιαίτερα εξοργισμένος καθώς η παραίτηση συνδυάζεται και με λόγους που αφορούν τα εργασιακά και την έλλειψη κάθε διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Στην προσπάθεια αντίδρασης ενώθηκαν οι φωνές ανωτάτων στελεχών της Ν.Δ. αλλά και του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου που προσπάθησε να την υποβαθμίσει και να υποτιμήσει τον παραιτηθέντα υφυπουργό, την ίδια ώρα που ανέβαζε και πάλι τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε αμέσως ο αντικαταστάτης του,  Νίκος Παναγιωτόπουλος , βουλευτής της Ν.Δ του Νομού Καβάλας. Η επιλογή αυτή προέκυψε μετά από σύσκεψή που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με κορυφαία στελέχη του κόμματος και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σχεδόν παράλληλα ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις του ομότιμου καθηγητή  της Νομικής Σχολής Αθηνών, Ιωάννη Καρακώστα ως νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού και του Ιωάννη Μουρμούρα, καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πρώην υφυπουργός οικονομικών, ως οικονομικού συμβούλου.

Ο πρώην υφυπουργός σε ανακοίνωση του διατυπώνει τη διαφωνία του για χειρισμούς των εργασιακών θεμάτων από την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν. Νικολόπουλου:

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή. 

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή. 

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα». 

Το επαναλαμβάνω και σήμερα. 

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα. 
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας. 
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Κυβέρνηση - Αντιδράσεις:

Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, σχολίασε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

'Ανευ σημασίας χαρακτήρισε την παραίτηση ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ:

«Η στάση του κ. Νικολόπουλου αναδεικνύει το αυτονόητο που θα έπρεπε να πράξουν όσα στελέχη της κυβέρνησης σέβονται τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις έναντι των ψηφοφόρων τους. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η  επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η αντίδραση -μέσω Twitter-  του Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) στην παραίτηση του υφ. Εργασίας Ν. Νικολόπουλου:

«Η ταφόπλακα στην "επαναδιαπραγμάτευση" και η προσχώρηση του κ. Σαμαρά στο μνημονιακό "δόγμα Στουρνάρα" έχει συνέπειες»

Ανεξάρτητοι Έλληνες:

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την παραίτηση του Ν. Νικολόπουλου:

«Σήμερα συνέβη το αδιανόητο. Υπουργός της κυβέρνησης ψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της και αμέσως μετά παραιτείται ισχυριζόμενος την αδυναμία του να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης υπουργείου Εργασίας.

Έτσι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η διαπραγμάτευση ήταν προεκλογικό παραμύθι που εγκαταλείπεται από την 1η ημέρα λειτουργίας της κυβέρνησης.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο ελληνικός λαός με αμηχανία αλλά και με οργή αναρωτιέται ποιος κοροϊδεύει ποιόν και για πόσο ακόμα;

Είναι προφανές ότι ο κ. Νικολόπουλος επιβάλλεται να εξηγήσει πλήρως, άμεσα τι ακριβώς ζήτησε η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και αποδέχτηκε η κυβέρνηση ώστε να οδηγηθούν οι σχέσεις τους σε διαζύγιο.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτή είναι μόνο η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ.

Προειδοποιήσαμε εγκαίρως τους Έλληνες γι' αυτά που έρχονται. Η σημερινή εξέλιξη μας επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά.»

ΛΑΟΣ:

«Σε δύο εβδομάδες παραιτήσεις τριών υπουργών δημιουργούν παγκόσμιο ρεκόρ άξιο να καταγραφεί στα ρεκόρ Γκίνες», αναφέρει ο ΛΑΟΣ με αφορμή την παραίτηση Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

«Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, είναι εύκολο να φανταστεί ο οποιοσδήποτε τι έχει να γίνει στην Κυβέρνηση το απομεσήμερο», συμπληρώνει.

 

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος:

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.