28/01/2021 06:38:43

Πάπας Φραγκίσκος για γυναίκες: Διατρέχουν τον κίνδυνο να τους ασκείται βία

Πάπας Φραγκίσκος για γυναίκες: Διατρέχουν τον κίνδυνο να τους ασκείται βία - Media

 

Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας εξέπεμψε τη Μ. Δευτέρα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες που παραμένουν έγκλειστες στο σπίτι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Σήμερα θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας όσα κάνουν πολλές γυναίκες κι ιδίως τούτην την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, για να φροντίζουν τους άλλους: οι γυναίκες γιατροί, οι νοσοκόμες, οι αστυνομικίνες, κι οι σωφρονιστικές υπάλληλοι, οι εργαζόμενες στα καταστήματα ειδών ζωτικής ανάγκης, αλλά και οι μητέρες κι οι αδελφές, οι οποίες βρίσκονται περιορισμένες στα σπίτια τους με όλην την οικογένεια, με τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους, ή τους κατάκοιτους», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την καθιερωμένη προσευχή του Αγγέλου.

«Ορισμένες φορές αυτές διατρέχουν τον κίνδυνο να τους ασκείται βία, εξαιτίας μίας συγκατοίκησης της οποίας το μεγάλο βάρος εκείνες είναι αναγκασμένες να φέρουν», πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Η κυβέρνηση στην Ιταλία έχει αποδεσμεύσει περίπου 30 εκατ. ευρώ ώστε ν διατεθούν στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, «τις οποίες οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία εκθέτουν σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο», τόνισε την προηγούμενη Τετάρτη η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.