search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:22
MENU CLOSE

Νέα παράταση στο προσωρινό «λουκέτο» των ΚΤΕΟ

13.04.2020 14:39
Νέα παράταση στο προσωρινό «λουκέτο» των ΚΤΕΟ - Media

 

Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (Δημόσια και Ιδιωτικά) έως και τις 27 Απριλίου στο πλαίσιο της προστασίας των ιδιοκτητών οχημάτων όσο και των υπαλλήλων των Κέντρων Τεχνικών Ελέγχων έναντι του κορωνοϊού.

Τα ΚΤΕΟ ωστόσο θα πρέπει, σύμφωνα με το newsauto.gr να πραγματοποιούν ελέγχους σε λεωφορεία και φορτηγά που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και να εκδίδουν και Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων.

Οπότε όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που το ΚΤΕΟ ή η Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων λήγει μέσα στο χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου η ισχύς των δελτίων έχει παρατεθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ειδικότερα η σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναγράφει χαρακτηριστικά ότι αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 12.4.2020 έως και 27.4.2020.

Σύμφωνα με την υπουργική Απόφαση παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες η προβλεπόμενη ημερομηνία διενέργειας του (αρχικού) περιοδικού τεχνικού ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων, τα οποία ταξινομήθηκαν ως καινούργια στη Χώρα και καθίστανται υπόχρεα για αρχικό περιοδικό τεχνικό έλεγχο, η ημερομηνία του οποίου εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, τα οποία ταξινομήθηκαν ως καινούργια και καθίστανται υπόχρεα για αρχικό περιοδικό τεχνικό έλεγχο, η ημερομηνία του οποίου εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, καθώς και τα φορτηγά και λεωφορεία που εισάγονται ως μεταχειρισμένα προκειμένου να αντικαταστήσουν οχήματα των παραπάνω κατηγοριών.

Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες η διάρκεια ισχύος εκάστου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε) κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται από τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες η διάρκεια ισχύος της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης της εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, των οποίων η έκδοση των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) θα εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο), ή τα εξουσιοδοτημένα για το σκοπό αυτό συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων οχημάτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Όλοι οι ως άνω τεχνικοί έλεγχοι, καθώς και η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) που λαμβάνουν χώρα εντός της περιόδου από 16 Μαρτίου 2020 έως και 30 Απριλίου 2020, θα διεξάγονται στα Κ.Τ.Ε.Ο κατόπιν ραντεβού (με προγενέστερη τηλεφωνική ή άλλη ηλεκτρονική, προς τούτο, επικοινωνία, όπως μέσω τηλεμοιοτυπίας (fax) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των κατόχων των ανωτέρω οχημάτων), για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20