search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Χοντρό παζάρι Τσαβούσογλου: Συζητάμε με ΗΠΑ για πυραύλους, αλλά θέλουμε και τους S-400

14.04.2020 18:11
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
Μπορεί η Τουρκία να είναι έτοιμη να αγοράσει αμερικανικά αμυντικά συστήματα, όμως η επιθυμία της για τους S-400 δεν έχει αλλάξει, επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
«Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε τους Patriots των ΗΠΑ, αν έχουμε μια καλή προσφορά», ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και πρόσθεσε πως: «η θέση μας σχετικά με τους ρωσικούς S-400 δεν έχει μεταβληθεί».
 
Νωρίτερα σήμερα, μάλιστα, ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη «δράση» του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών δοκιμών.
 
«Στο πεδίο άσκησης Ασουλούκ στην περιοχή Άστραχαν, ομάδα του τάγματος αντιαεροπορικής άμυνας εκτόξευσε πύραυλο εδάφους – αέρος εναντίον εναέριων στόχων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα S-400 έχει λειτουργικό εύρος 400 χιλιομέτρων, πλήττοντας στόχους σε εύρος 150 χιλιομέτρων.
 
Αρκετές χώρες, όπως η Κίνα, η Τουρκία, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία έχουν ήδη αγοράσει συστοιχίες S-400 ή έχουν υπογράψει σύμβαση για μελλοντική παράδοση.
 
Πηγή: Sputnik
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:46