search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Ηλεκτρονικός οδηγός για φροντιστές και περιθάλποντες άτομων με άνοια

16.04.2020 13:46
Αλτσχάιμερ: Ταχύτερη η εξέλιξη της νόσου όταν υπάρχει έντονο άγχος  - Media

 

Απαντήσεις σε ερωτήματα που «βασανίζουν» αυτές τις ημέρες , λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, τους φροντιστές και περιθάλποντες ατόμων με άνοια, αλλά και συμβουλές διαχείρισης των ανοϊκών ασθενών παρέχει ο ηλεκτρονικός οδηγός που ετοίμασε η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) .

Στον οδηγό μπορεί κανείς να βρει γενικές πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον κορονοϊό, ιατρικές πληροφορίες καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τον κορονοϊό και τα άτομα με άνοια. Επίσης περιλαμβάνονταi θέματα όπως : « Μοναξιά και Κατάθλιψη», «Ψυχική υγεία και ψυχοκοινωνικές εκτιμήσεις από τον Π.Ο.Υ», «Οδηγίες για ανθρώπους με άνοια και τους περιθάλποντές τους», « Τρόποι διαχείρισης για περιθάλποντες ατόμων με άνοια», « Συμβουλές για περιθάλποντες», « Υποστήριξη για άτομα με άνοια που ζουν μόνα τους», « Η φροντίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας», «Πρακτικές οδηγίες για το σπίτι», «Στηρίζοντας από απόσταση ένα άτομο με άνοια» , «Συνηθέστερες ερωτήσεις και απαντήσεις», «Ιδέες & προτάσεις απασχόλησης ατόμων με άνοια», «Ιδέες για δραστηριότητες στο σπίτι», «Μουσική» , «Reminiscence: ανάκληση ευχάριστων αναμνήσεων», «Κηπουρική», «Ιστορίες – εμπειρίες ζωής», « Η άσκηση σε προχωρημένα στάδια της άνοιας», « Αγαπώ την κίνηση», « Πηγές πληροφόρησης και στήριξη των ωφελούμενων των σωματείων Alzheimer».

«Οι ανάγκες των ανθρώπων με άνοια και των περιθαλπόντων τους πάντα είναι πολλές και δύσκολο να αντιμετωπισθούν» αναφέρει στον πρόλογο του οδηγού η καθηγήτρια Νευρολογίας Α.Π.Θ και πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Μάγδα Τσολάκη και προσθέτει: «Αυτούς τους τελευταίους μήνες όμως έχουμε μία καινούργια πρόκληση με ακόμη πιο πολλές δυσκολίες. Τα ασταμάτητα τηλεφωνήματα των περιθαλπόντων για καινούργιες δυσκολίες και αξεπέραστες ανάγκες μας οδήγησαν να ετοιμάσουμε ένα καινούργιο τεύχος για τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειές τους. Στηριγμένοι κυρίως στα δημοσιεύματα παρόμοιων ομάδων με τη δική μας στο εξωτερικό, μεταφράσαμε τα πιο σημαντικά από αυτά έτσι ώστε και οι δικοί μας άνθρωποι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες που έχει ο Άγγλος, ο Αμερικανός, ο Ολλανδός άνθρωπος με άνοια. Επίσης καταφέραμε με αυτό το τεύχος, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών επαγγελματιών υγείας, να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται αφενός για να μείνουν και εκείνοι υγιείς, αλλά να διατηρήσουν και τους δικούς τους ανθρώπους με άνοια σε καλή κατάσταση»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον οδηγό στην ιστοσελίδα www.alzheimer-hellas.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33