search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Ευρωλίγκα: Final 8 στα τέλη Ιουλίου μόνο υπό ασφαλείς συνθήκες

17.04.2020 11:23
Ευρωλίγκα: Final 8 στα τέλη Ιουλίου μόνο υπό ασφαλείς συνθήκες - Media

 

Η διεξαγωγή τελικής φάσης με οκτώ ομάδες, σε μια πόλη και χωρίς θεατές για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου της Ευρωλίγκας στα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου, είναι το επικρατέστερο σχέδιο της διοργάνωσης για να ολοκληρωθεί αγωνιστικά η φετινή περίοδος, ύστερα από την αναστολή που έχει δοθεί, λόγω της πανδημίας. Η Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε χθες ο εκτελεστικός διευθυντής της, Τζόρντι Μπερτομέου, σε διαδικτυακή συνέντευξη, θα λάβει την οριστική απόφασή της για την τέλεση του final 8, στο διάστημα 15-30 Μαΐου, συνεκτιμώντας την εξέλιξη της πανδημίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και θέτοντας ως προτεραιότητα την απόλυτη εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής όλων των μελών των ομάδων, ενώ διευκρινίστηκε ότι η λογική υπαγορεύει την απουσία θεατών. Δεν αποκλείστηκε, βέβαια, το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση, αν οι συνθήκες από την πανδημία δεν επιτρέψουν την τέλεση του final 8.

«Αν χρειαστεί, όλη η περίοδος θα ακυρωθεί. Το γεγονός πως το πρωτάθλημα της Κίνας επρόκειτο να αρχίσει, αλλά διακόπηκε οριστικά, δείχνει ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλα τα μέτρα είναι αρκετά για να συνεχιστεί η διοργάνωση. Δεν θα προτείνουμε κάποιο πλάνο που εμπεριέχει ρίσκο. Παράλληλα, πρέπει να συλλέξουμε πληροφορίες για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανές νέες καταστάσεις με την πανδημία στην επόμενη διοργάνωση», τόνισε ο Μπερτομέου. 

H Eυρωλίγκα ακολουθεί την ίδια απόφαση με τη FIBA, η οποία έχει αποφασίσει Τσάμπιονς Λιγκ στα τέλη του επόμενου Σεπτεμβρίου, με τη σημαντική χρονική διαφορά της διεξαγωγής, δύο μήνες νωρίτερα, γιατί δεν θέλει να υπάρξει «συγκόλληση» με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας υποστήριξε ότι για την ολοκλήρωση του υπάρχοντος συστήματος και για το εναλλακτικό σχέδιο: «Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με το υπάρχον σύστημα. Αν πάμε σε εναλλακτικό πλάνο, τότε θα είναι αρκετά εύκολο. Υπάρχει το σύστημα των πλέι οφ και μετά θα πάμε στο final 8 για να προκύψει ο πρωταθλητής. Θα υπάρχουν περιορισμοί ταξιδιών. Από την 6η έως τη 15η θέση οι ομάδες προσπαθούν για τα πλέι οφ και έχουν μαθηματικές ελπίδες. Κάθε λύση που ακυρώνει τις ελπίδες τους θα είναι άδικη. Είμαστε σε επαφή με την Κολωνία που έχει αναλάβει το final 4, αλλά και με άλλες πόλεις». Για την οικονομική ζημία που θα υποστεί η Ευρωλίγκα, ο Μπερτομέου υπογράμμισε ότι αναλόγως με την κατάληξη που θα υπάρξει, θα γίνει και ο απολογισμός. Αν, δηλαδή, υπάρχει ολοκλήρωση το καλοκαίρι, τα έσοδα από τους χορηγούς θα υποστούν μικρότερο ποσοστό περικοπής από την περίπτωση της ακύρωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:42