search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Κυβερνητικοί κύκλοι: Τα ΚΕΚ δεν θα πληρωθούν για το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης

22.04.2020 18:10
Κυβερνητικοί κύκλοι: Τα ΚΕΚ δεν θα πληρωθούν για το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης - Media

 

Συνεχίζεται από κυβερνητικά στελέχη η διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε το φιάσκο του προγράμματος τηλεκατάρτισης επαγγελματιών επιστημόνων, υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «βγάλει την πρίζα», δίνοντας απλώς το ποσό των 600 ευρώ στους δυνάμει οφελούμενους του προγράμματος.

Οι πρώτες πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους ανέφεραν ότι «διορθώθηκε μια αστοχία» και ότι «το υπουργείο Εργασίας σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέσα σε επείγουσες συνθήκες» (σημειώνεται ότι ως χθες ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης υπερασπιζόταν το πρόγραμμα).

 Όσον αφορά στο ζήτημα των ΚΕΚ (τα οποία θα έπαιρναν από το πρόγραμμα περίπου 80 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με το protothema.gr, κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν ότι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης δεν θα λάβουν χρήματα για τα καταργηθέντα προγράμματα τηλεκατάρτισης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα Κέντρα, από τούδε και στο εξής, θα αξιολογούνται.

Αυτό αναφέρεται, άλλωστε, και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση: «Ταυτόχρονα, με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:21