26/01/2021 01:14:02

Κυβερνητικοί κύκλοι: Τα ΚΕΚ δεν θα πληρωθούν για το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης

Κυβερνητικοί κύκλοι: Τα ΚΕΚ δεν θα πληρωθούν για το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης - Media

 

Συνεχίζεται από κυβερνητικά στελέχη η διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε το φιάσκο του προγράμματος τηλεκατάρτισης επαγγελματιών επιστημόνων, υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «βγάλει την πρίζα», δίνοντας απλώς το ποσό των 600 ευρώ στους δυνάμει οφελούμενους του προγράμματος.

Οι πρώτες πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους ανέφεραν ότι «διορθώθηκε μια αστοχία» και ότι «το υπουργείο Εργασίας σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέσα σε επείγουσες συνθήκες» (σημειώνεται ότι ως χθες ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης υπερασπιζόταν το πρόγραμμα).

 Όσον αφορά στο ζήτημα των ΚΕΚ (τα οποία θα έπαιρναν από το πρόγραμμα περίπου 80 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με το protothema.gr, κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν ότι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης δεν θα λάβουν χρήματα για τα καταργηθέντα προγράμματα τηλεκατάρτισης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα Κέντρα, από τούδε και στο εξής, θα αξιολογούνται.

Αυτό αναφέρεται, άλλωστε, και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση: «Ταυτόχρονα, με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.