search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:50
MENU CLOSE

Εισαγγελέας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας – Απέκρυψαν δύο κρούσματα σε γιατρούς

24.04.2020 15:31
Εισαγγελέας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας - Απέκρυψαν δύο κρούσματα σε γιατρούς - Media
 
Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, έπειτα από καταγγελίες ότι κρύβουν κρούσματα κορονοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών.
 
Όπως αναφέρει το ethnos.gr, επικαλούμενο το dikografies.blogspot.com, η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία το βράδυ της Πέμπτης 23/4 στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας ότι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, τα οποία και αποκρύπτουν.
 
Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή σε αστυνομικούς του ΑΤ Νίκαιας να πάνε στο νοσοκομείο και να διενεργήσουν αυτοψία, εκτελώντας τη σχετική παραγγελία του. Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε αντίδραση από κυβερνητικό στέλεχος, που δεν κατάφερε να «φρενάρει» την εισαγγελική παρέμβαση, καθώς ο εισαγγελέας που είχε επιληφθεί της υπόθεσης επέμενε να προχωρήσει η έρευνα.
 
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Παρασκευής 24/4, σε επικοινωνία του εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, πράγματι επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς του νοσοκομείου, που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο. Μάλιστα, δόθηκε προφορική διαβεβαίωση στον εισαγγελέα ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
 
Ήδη, διενεργείται δικαστική έρευνα, κατ΄αρχήν σε βάρος των υπευθύνων του νοσοκομείου, για το εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, καθώς επίσης για το αδίκημα της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να επεκταθεί η προκαταρκτική εξέταση και για άλλα αδικήματα, καθώς επίσης σε βάρος και άλλων προσώπων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:50