search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Εν αναμονή έγκρισης η παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου Remdesivir

01.05.2020 13:52
Κορωνοϊός: Πλήρη έγκριση πήρε το remdesivir στις ΗΠΑ - Media

 

Ο επικεφαλής της εταιρείας Gilead Sciences Inc, που παρασκευάζει το πειραματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού Remdesivir, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα απαντήσει γρήγορα στο αίτημα της εταιρείας για έγκριση του φαρμάκου.

Ο ίδιος είπε ότι σε περίπτωση έγκρισής του θα προσπαθήσει να χορηγήσει το φάρμακο σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

«Κινούμαστε πολύ γρήγορα με τον FDA», είπε ο Ντάνιελ Ο΄Ντέι σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC, Today. «Και θεωρώ ότι θα απαντήσουν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Στα μέσα Μαΐου ενδέχεται να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για το αντιικό φάρμακο remdesivir.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της τυχαιοποιημένης ελεγχόμενης μελέτης του αντιικού φαρμάκου remdesivir ενδέχεται να έρθουν νωρίτερα από το αναμενόμενο, δήλωσε προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Andre Kalil.

Το remdesivir έχει τραβήξει τη διεθνή προσοχή ως μια πιθανώς αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό, βάσει αναφορών οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχει βοηθήσει ορισμένους ασθενείς.

Αυτές οι ελπίδες μειώθηκαν ελαφρώς, όταν ο ΠΟΥ έφερε στο φως λεπτομέρειες της κινεζικής μελέτης για τη χορήγηση remdesivir σε βαριές περιπτώσεις ασθενών με Covid-19, υποστηρίζοντας ότι δεν βελτίωσε καθόλου την κατάστασή τους.

Η Gilead που διεξάγει την δοκιμή ανταπάντησε λέγοντας ότι η μελέτη δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά συμπεράσματα, καθώς σταμάτησε πρόωρα εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής ασθενών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:15