search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:31
MENU CLOSE

«Λες και έχουν ίδιο λογογράφο» – Οι… «περιβαλλοντικές» συμπτώσεις Τσίπρα-Φώφης στη Βουλή

07.05.2020 06:16
«Λες και έχουν ίδιο λογογράφο» - Οι... «περιβαλλοντικές» συμπτώσεις Τσίπρα-Φώφης στη Βουλή - Media

 

Μπορεί από το Κίνημα Αλλαγής να διαμηνύουν ότι δεν συζητούν καν κανένα σενάριο σύμπλευσης ή συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η πραγματικότητα είναι… πεισματάρα και οι κινήσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως φέρνουν πιο κοντά τα δύο κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης.

Αν, μάλιστα, κάποιος παρατηρούσε όσα είπαν για το περιβάλλον οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, θα διαπίστωναν ότι… έχουν τον ίδιο λογογράφο! Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «αριστερές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις» που «επιδιώκουν την μετάβαση σε ένα πιο πράσινο μέλλον». Μάλιστα, υπερασπίστηκε τους στόχους «βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ αλλά και το πλαίσιο πολιτικής του European Green Deal στην ΕΕ», που, όπως είπε, «εξειδικεύονται στις ειδικές κοινωνικές, γεωγραφικές, οικολογικές συνθήκες και ανάγκες της χώρας, ώστε να συγκροτήσουν ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό, πολιτικό πρόγραμμα. Απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις στην ΕΕ και παγκοσμίως που αντιστρατεύονται το Green New Deal και ψάχνουν αφορμή -και με τον COVID19- να υπονομεύσουν την προώθησή του», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως γράφει το matrix24.gr στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα άλλο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο. Που θα συνδυάζει την κοινωνική με την περιβαλλοντική πρόοδο, θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων μας». Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά επικαλέστηκε επίσης «τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών» και «την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το Εuropean Green Deal», προσθέτοντας, ωστόσο ότι «το τελευταίο έχει τη σφραγίδα των δυνάμεων της προόδου, των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών».

Αν αυτά δεν αποτελούν πολιτικές συμπτώσεις, τότε διερωτάται κανείς ποια είναι η έννοια των συμπτώσεων…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:31