search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:52
MENU CLOSE

Το Πεκίνο αντεπιτίθεται: Ο Τραμπ κατηγορεί εργαστήριο που είναι γαλλο-κινεζική συνεργασία

07.05.2020 17:08
Το Πεκίνο αντεπιτίθεται: Ο Τραμπ κατηγορεί εργαστήριο που είναι γαλλο-κινεζική συνεργασία - Media
 
Την ώρα που οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο επιμένουν ότι ο SARS-CoV-2 δεν γεννήθηκε σε εργαστήριο αλλά πέρασε από ζώα σε ανθρώπους όπου και μεταλλάχθηκε, η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να απορρίπτει σχετικές θεωρίες που διακινούν ο πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
 
Έτσι, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσουνίνγκ δήλωσε ότι το εργαστήριο βιολογικών ερευνών P4 το οποίο έχουν βάλει στο στόχαστρο ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πομπέο, υποστηρίζοντας ότι από εκεί ξεκίνησε η πανδημία, είναι αποτέλεσμα συμφωνίας και συνεργασίας μεταξύ Γαλλία και Κίνας, προσθέτοντας ότι το προσωπικό του έχει εκπαιδευτεί στη Γαλλία.
 
Το εργαστήριο έλαβε το 2017 την επίσημη πιστοποίησή του κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία του τότε πρωθυπουργού της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ. Η Χούα Τσουνίνγκ επιτέθηκε στον Μάικ Πομπέο λέγοντας ότι κατασκευάζει ψέματα ενώ σε μια προφανή προσπάθεια να δώσει τέλος στην κριτική που ασκείται στο Πεκίνο για την εξάπλωση της πανδημίας και δήλωσε ότι ίσως ο Πομπέο «δεν ξέρει ότι το Ινστιτούτο P4 είναι καρπός γαλλο-κινεζικής συνεργασίας και έχει δημιουργηθεί με τα διεθνή στάνταρντ όσον αφορά την κατασκευή και την διαχείρισή του», ενώ πρόσθεσε ότι «η πρώτη φουρνιά των εργαζόμενων στο εργαστήριο έχει εκπαιδευτεί στη Γαλλία» και κάθε χρόνο ελέγχεται από ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς.
 
Επίσης, πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «θα πρέπει να παρουσιάσει συντριπτικά στοιχεία» ότι ο νέος κορονοϊός ξεκίνησε από το P4. «Διαρκώς πέφτει σε αντιφάσεις και κατασκευάζει ψέματα για να καλύψει τα προηγούμενα ψέματα. Είναι κοινό μυστικό», πρόσθεσε.
 
Μάλιστα απάντησε και στον Ντόναλντ Τραμπ, που υποστήριξε ότι ο κορονοϊός είναι η χειρότερη επίθεση που δέχτηκαν οι ΗΠΑ, ακόμη και από το Περλ Χάρμπορ και την 11η Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι «σε αυτή την περίπτωση ο εχθρός είναι ο κορονοϊός και όχι η Κίνα».
 
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν σαν συνάδελφοι με την Κίνα για την αντιμετώπιση αυτού του εχθρού, γιατί μόνο με κοινή προσπάθεια θα νικήσουμε αυτόν τον εχθρό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς, οι ΗΠΑ μεταθέτουν τις ευθύνες, πράγμα που είναι λάθος».
 
Ωστόσο, η Χούα Τουνίνγκ εμφανίστηκε ασαφής για το αν η Κίνα θα επιτρέψει στον ΠΟΥ να πραγματοποιήσει έρευνα για την πηγή του κορονοϊού και σε ερώτηση αν στηρίζει την προσπάθεια είπε ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι θα είμαστε αντίθετοι στο έργο του ΠΟΥ, στηρίζουμε τις προσπάθειές του. Συνεργαζόμαστε με τον ΠΟΥ με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και για τον εντοπισμό της πηγής του ιού».
 
«Είναι άκαιρο και εσφαλμένο να βγάζουμε συμπεράσματα. Ωστόσο είμαστε αντίθετοι με την προσπάθεια των ΗΠΑ και άλλων χωρών να πολιτικοποιήσουν το ζήτημα και να κάνουν έρευνας έχοντας ήδη εκδώσει ετυμηγορία» είπε, προσθέτοντας ότι στο μέλλον «αν είναι για το καλό της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον ανάλογες πανδημίες, η Κίνα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί».
 
Πληροφορίες: efsyn.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:51