26/02/2021 17:36:39

Κορωνοϊός: Άσχημα τα αποτελέσματα νέων μελετών - Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σταματούν τη μετάδοση

Κορωνοϊός: Ολοταχώς για νέα μέτρα η Αττική – «Καμπανάκι» κινδύνου για τους 50άρηδες από τους επιστήμονες - Media

 

Πονοκέφαλο στην επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η επιρροή του καλοκαιριού και του ήλιο στη μετάδοση του κορωνοϊού, αφού δύο νέες μελέτες των MIT και Harvard έδειξαν πως ο ιός δεν πεθαίνει με την άνοδο της θερμοκρασίας, ούτε σταματά να εξαπλώνεται.

Οι ερευνητές εξέτασαν την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού από τον Δεκέμβριο και διαπίστωσαν ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάζουν τον ιό, αλλά δεν αρκούν για να κάνουν μια σημαντική αλλαγή στην πανδημία.

Ο επικεφαλής της έρευνας για τη μετάδοση του κορωνοϊού, στο πανεπιστήμιο MIT, Χαζίρ Ραχμντάντ, αφότου εξέτασε περισσότερες από 3.700 περιοχές από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο, προχώρησε στη συγκεκριμένη διαπίστωση: «Παρόλο που οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν ως ένα βαθμό να μειώσουν τα επίπεδα μετάδοσης του ιού, η πανδημία δεν θα εξαλειφθεί το καλοκαίρι».

Ανάλογα αποτελέσμα έδειξε έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, κατά την οποία εξετάστηκαν πάνω από 375.000 φορείς του κορωνοϊού, τον Μάρτιο, χωρίς να προκύψει σχέση ανάμεσα στη θερμοκρασία και στον ρυθμό αύξησης των μολύνσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.