search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31
MENU CLOSE

«Κακά μαντάτα» για την Ελλάδα από τον Βρετανό υπ. Υγείας- Οι Βρετανοί δεν πάνε διακοπές φέτος

12.05.2020 11:02
Βρετανία: Έγινε του κορωνοϊού στα Harrods (Video) - Media

 

Κακά μαντάτα για την προσπάθεια της Ελλάδας να σώσει ότι μπορεί από τη φετινή τουριστική περίοδο αποτελεί σημερινή δήλωση του Βρετανού υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί είναι μάλλον απίθανο να μπορέσουν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς στην τηλεοπτική εκπομπή του ITV, This Morning, αν οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό που συνηθίζουν να πηγαίνουν κατά την περίοδο των θερινών διακοπών δεν ισχύουν για φέτος ο υπουργός απάντησε: «Θεωρώ ότι έτσι έχει η κατάσταση».

Αν οι Βρετανοί φέτος δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν όπως υποστηρίζει ο Χάνκοκ αυτό σημαίνει ότι ένας από τους πιο παραδοσιακούς και μεγάλους πελάτες του ελληνικού τουρισμού δεν θα μπορέσει να βοηθήσει καθόλου τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να μειώσει τις φετινές απώλειες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. δηλαδή αποτελούν το 10% των ξένων τουριστών στη χώρα μας.

Επιπλέον πέφτουν στο κενό όλες οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού, να λύσουν τα προβλήματα και να πετύχουν νέες συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρίες και τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού ώστε να μπορέσουν όσοι βρετανοί τουρίστες κάνουν διακοπές να επιλέξουν και φέτος την Ελλάδα.

Πάντως παρ’ ότι η Βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί σταδιακά να ανοίξει διάφορους τομείς της οικονομίας, μια μορφή κοινωνικής αποστασιοποίησης θα απαιτείται για κάποιον χρόνο.

«Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι πιθανότατα οι πολυήμερες, πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό δεν προβλέπονται για αυτό το καλοκαίρι» απάντησε ο υπουργός.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, για να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, προκαλώντας την οργή των αεροπορικών εταιρειών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:30