search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Νίνα Κασιμάτη: Να αποπεμφθεί ο Άκης Σκέρτσος για την παρέμβαση στη δίκη Τοπαλούδη

14.05.2020 20:31
Νίνα Κασιμάτη: Να αποπεμφθεί ο Άκης Σκέρτσος για την παρέμβαση στη δίκη Τοπαλούδη - Media

 

Για «ευθεία παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου στη Δικαιοσύνη κάνει λόγο η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, αναφορικά με την ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εναντίον της Εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Αριστοτελείας Δόγκα, στη δίκη Τοπαλούδη.

Με ανάρτηση, επίσης στο facebook, λίγο αφότου έγινε γνωστή η δήλωση η βουλευτής σχολιάζει πως «οι αιτιάσεις που έχουν προβληθεί από τον πρόεδρο του ΔΣΑ για την Εισαγγελέα δεν θα κριθούν από την Κυβέρνηση, αλλά από αρμόδια πειθαρχικά όργανα αν κριθεί από αυτά επιβεβλημένο. Όμως η Κυβέρνηση αναλαμβάνει να καθαρίσει η ίδια το θέμα, πρακτικά υπέρ των βιαστών-δολοφόνων, και να επιβεβαιώσει έτσι τις φήμες για τους λυτούς και δεμένους που έβαλε η οικογένεια του πλούσιου Ροδίτη για να σώσει το «βλαστάρι» της»;

Ακολούθως καλεί τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υφυπουργό, διαφορετικά η κοινή γνώμη δικαιούται να θεωρήσει ότι η δήλωση Σκέρτσου απηχεί τις πρωθυπουργικές απόψεις:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ – πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και ex officio δεξί του χέρι – για την απαράδεκτη δήλωση, με την οποίαν φρονηματίζει δημόσια την Εισαγγελέα και αντικειμενικά, λόγω του ειδικού βάρους της κυβερνητικής του θέσης, επηρεάζει τους ενόρκους σε κομβική στιγμή της δίκης καθ’ υπέρβασιν απόλυτη των αρμοδιοτήτων του, αλλά και της αρχής της διάκρισης των εξουσιών per se. Αν δεν το πράξει αμέσως, δικαιούμαστε να θεωρήσουμε ότι στην υπόθεση Τοπαλούδη ο κ. Άκης Σκέρτσος απηχεί απόψεις – αλλά και μεθοδεύσεις – του ίδιου του Πρωθυπουργού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50