search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:51
MENU CLOSE

Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν πέφτουν Άρης και ΠΑΟΚ

21.05.2020 18:45
Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν πέφτουν Άρης και ΠΑΟΚ - Media

 

Στην απόφαση να μη συνεχιστεί η φετινή Basket League κατέληξε οριστικά ο ΕΣΑΚΕ.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συμφωνήθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος, με τον τίτλο να καταλήγει στον Παναθηναϊκό και τους Άρη και ΠΑΟΚ (που βρίσκονταν στις δυο τελευταίες θέσεις) να μην υποβιβάζονται στην Α2.

Το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας ήταν 13-1, με τον «τριφύλλι» να ψηφίζει λευκό για την ανάδειξη πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ απείχε από τη διαδικασία, ωστόσο είναι δεδομένα κατά της διακοπής της λίγκας.

Από ‘κει και πέρα, αποφασίστηκαν και τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων για το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, τα οποία και θα είναι πολύ πιο αυστηρά με εκείνα που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, η εγγυητική επιστολή θα είναι ύψους 200.000 ευρώ. Ωστόσο, πάνω σ’ αυτό υπάρχει η σκέψη να κατατίθενται τα 60.000 ευρώ ως εγγυητική και τα υπόλοιπα 140.000 ευρώ θα μπαίνουν σε έναν άλλον λογαριασμό και εφόσον η ομάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, στις 31 Δεκεμβρίου θα μπορεί να το τραβήξει πίσω το συγκεκριμένο ποσό.

Το άλλο κριτήριο για τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, θα είναι η κατάθεση ισολογισμού ύψους μίνιμουμ 800.000 ευρώ.

Τέλος, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα του γηπέδου, αλλά αυτό ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί από την επόμενη περίοδο.

Όλα αυτά, θα πρέπει να τα καταθέσουν οι ομάδες στους φακέλους τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45