search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Ν. Ζηλανδία: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ουέλινγκτον – Η αντίδραση της πρωθυπουργού Άρντερν σε ζωντανή συνέντευξη (Video)

25.05.2020 06:08
Ν. Ζηλανδία: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ  στο Ουέλινγκτον - Η αντίδραση της πρωθυπουργού Άρντερν σε ζωντανή συνέντευξη (Video) - Media

 

Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο Ουέλινγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το κυβερνητικό σεισμικό παρατηρητήριο Geonet.

Ο σεισμός είχε βάθος 46 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λέβιν, σύμφωνα με το Geonet.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι αισθάνθηκε έντονα να σείεται το έδαφος στο Ουέλινγκτον.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για ζημιές.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» όπως αποκαλείται, ένα τόξο 40.000 χιλιομέτρων από ηφαίστεια και ωκεάνιους τάφρους που περικλείουν μεγάλο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ατάραχη παρέμεινε η πρωθυπουργός Άρντερν στο τηλεοπτικό πλατό

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν διατήρησε την ψυχραιμία της όταν στη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης που έδινε σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός και συνέχισε με ηρεμία να απαντά σε ερωτήσεις.

Η Άρντερν έγινε πρωθυπουργός το 2017 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της, κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπισε πολλές κρίσεις: το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστερτς τον Μάρτιο του 2019, μια έκρηξη ηφαιστείου τον Δεκέμβριο και πιο πρόσφατα την πανδημία του κορονοϊού.

Η Άρντερν έδινε εκείνη την ώρα τηλεοπτική συνέντευξη από το κτίριο του κοινοβουλίου, το οποίο έχει την ονομασία Beehive.

«Γίνεται ένας μικρός σεισμός εδώ, Ράιαν…», δήλωσε απευθυνόμενη στον παρουσιαστή της εκπομπής Ράιαν Μπριτζ την ώρα που η κάμερα και άλλα πράγματα γύρω της κουνιόντουσαν.

«Ένας αρκετά καλός σεισμός εδώ … αν βλέπετε πράγματα να κινούνται πίσω μου. Το Beehive κουνιέται λίγο περισσότερο από τα περισσότερα κτίρια», πρόσθεσε.

Η Νεοζηλανδή διαβεβαίωσε τον παρουσιαστή ότι είναι ασφαλής και η συνέντευξη συνεχίστηκε.

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από τον σεισμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ζημιές, διαβεβαίωσε η Άρντερν αργότερα σε συνέντευξη Τύπου, όμως η δόνηση διήρκησε για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Ουέλινγκτον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48