search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εικόνες-σοκ από τη Βραζιλία – Γέμισε ασφυκτικά το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Λατινικής Αμερικής (Photos)

26.05.2020 04:52
Κορωνοϊός: Εικόνες-σοκ από τη Βραζιλία - Γέμισε ασφυκτικά το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Λατινικής Αμερικής (Photos) - Media

 

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 807 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, δηλαδή απολογισμό υψηλότερο από αυτόν που καταγράφηκε στις ΗΠΑ, που ανήλθε σε 620 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Βραζιλία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με 374.878, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 1,637 εκατ. κρούσματα.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 23.473, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, ενώ στις ΗΠΑ έχει φθάσει τους 97.971, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Oι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από περιοχή του Σάο Πάολο σοκάρουν. Από ψηλά φαίνονται εκατοντάδες ανοιχτοί τάφοι έτοιμοι να “υποδεχτουν” μαζικά τα φέρετρα των νέων θυμάτων από τον κορωνοϊό, καθώς η χώρα βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία από την ασθένεια. 

Είναι το περίφημο Vila Formosa Cemetery, το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Λατινικής Αμερικής που έχει αυξήσει κατά 50% τους τάφους του λόγω των πολύ μεγάλων αναγκών που υπάρχουν.

Adenilson Souza Costa, 47 years, and his coworkers carry a coffin during a burial at Vila Formosa Cemetery. 

The Vila Formosa Cemetery is the largest in Latin America.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και από άλλα νεκροταφεία της Βραζιλίας, όπως το Nossa Senhora Aparecida στο Μανάους με τους χιλιάδες χρωματιστούς ξύλινους σταυρούς. 

Relatives wearing protective masks mourn during a mass burials of coronavirus at the Parque Taruma cemetery in Manaus, Brazil.

Wooden crosses on the graves of the cemetery Nossa Senhora Aparecida in Manaus.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57