search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στη Bild: Τα λουκέτα στις ελληνικές λιγνιτικές μονάδες θα ωφελήσουν τις… γερμανικές εταιρείες!

29.05.2020 07:51
Μητσοτάκης: Δεν ξεχνάμε το Μάτι - Media

 

Καλά νέα κόμισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στους Γερμανούς επιχειρηματίες καθώς στην πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild διαβεβαίωσε ότι «κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία» και ότι από αυτή την ενέργεια «βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες»!

Μάλιστα έστειλε και μήνυμα στους κατοίκους της ΒΔ Μακεδονίας σημειώνοντας πως «σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα, θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».

Αναφέρθηκε δε και στη συμφωνία που σύναψε η γερμανική RWE με τη ΔΕΗ «για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα», καταλήγοντας πως «είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα».

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως, μέρος των χρημάτων τα οποία θα μπουν στα κρατικά ταμεία από την ΕΕ θα διοχετευθούν στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», όπου προβλέπεται… βίαιη μετάβαση, μαζικά λουκέτα στις μονάδες λιγνίτη και νέα εκτίναξη ης ανεργίας σε περιοχές της χώρας που ήδη μαστίζονται από υψηλά ποσοστά ανέργων.

Ξαφνιάζει το ύφος ενός πρωθυπουργού μιας κατά τα άλλα ανεξάρτητης χώρας να τονίζει πόσο θα επωφεληθούν από την πολιτική του οι εταιρείες ξένης χώρας με το λουκέτο δικών μας δραστηριοτήτων. Αλλά και η γενική έκκληση «να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» χιλιάδες εργαζόμενοι που θα απολυθούν, ειδικά σε μια νέα περίοδο εκτίναξης της ανεργίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41