05/07/2020 10:02:23

Καταγγελία-Σαλαμίνα: Χωρίς νερό και τρόφιμα και με απλήρωτα δεδουλευμένα οι ναυτικοί του Hercules I

Καταγγελία-Σαλαμίνα: Χωρίς νερό και τρόφιμα και με απλήρωτα δεδουλευμένα οι ναυτικοί του Hercules I - Media

 

Μετά από καταγγελίες προς την ΠΕΝΕΝ της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληρώματος του φορτηγού πλοίου HERCULES I, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Σαλαμίνας, κλιμάκιο της Ένωσης μετέβη στο πλοίο και διαπίστωσε, όπως καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή της, ότι στο πλοίο δεν υπάρχει τροφοδοσία, όπως επίσης φαγητό και νερό για το πλήρωμα, δεν λειτουργεί η ηλεκτρομηχανή με αποτέλεσμα συνολικά οι συνθήκες διαβίωσης του πληρώματος να είναι άθλιες και απαράδεκτες. Παράλληλα όπως προκύπτει η εταιρεία οφείλει στο πλήρωμα δεδουλευμένους μισθούς που
ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ. Επίσης η εταιρεία έχει οφειλή και προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) καθώς και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μετά από τα αναφερόμενα προβλήματα η ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με το πλήρωμα προχώρησε σε επίσχεση εργασίας η οποία ξεκινάει από 1 Ιούνη 2020 απαιτώντας άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών καθώς επίσης και την αποκατάσταση σε τροφοδοσία - νερό και ρεύμα στο πλοίο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.